Паника

Уочена ајкула у близини плаже, купачима наређено да одмах изађу из воде

  • 17.06.2024. 12:16

Ново уочавање ајкуле довело је до затварања још двије плаже у Шпанији, док су предатори примјећени код обале Гран Канарије.

Спасиоци су наредили купачима да изађу из воде на плажи Меленара на источној обали острва други дан заредом када је полицијски дрон уочио ајкулу на плажи убрзо након што је јуче ујутро поново отворена.

Забрана купања је проширена на сусједну Салинетас плажу, јавља Дејли мејл.

А око два сата касније, спасиоци су подигли црвену заставу на трећем мјесту - плажи Сан Августин на југу острва - након што је туриста фотографисао пераје ајкуле које вири из воде.

Није одмах било јасно да ли је велика риба иста она која је уплашила купаче на плажи Меленара у суботу око 17 часова и довела до првог затварања плаже.

Јуче ујутро је накратко поново отворена за купање прије другог затварања око 13 часова након што су беспилотне летјелице локалне полиције уочиле ајкулу у близини луке Талиарте поред плаже Меленара.

Локална полиција потврдила је након другог много јаснијег уочавања дроном у истом подручју јуче око 17 сати да је у питању ајкула чекићарка, иста врста која је изазвала панику у суботу када се појавила близу обале.

Већина врста чекићарки се сматра безопасним за људе и забиљежено је неколико напада, али они су агресивни ловци и њихова величина и жестина их чине потенцијално безопасним.

Могу да буду до шест метара дужине.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.