Ово је тренутни однос снага

Украјина на прекретници: Зеленски тоне све дубље!

  • 02.12.2023. 12:29

Украјински портал Страна објавио је нове анкете које су показале да је рејтинг главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног премашио показатеље предсједника Владимира Зеленског.

Тензије у Украјини расту док се чека на договор око предсједничких избора који би требало да се одрже на прољеће, а анкета Групе Рејтинг показала је да би могла да се води неизвјесна борба између Зеленског и Залужног.

Зеленски из офанзиве прешао у дефанзиву

Зеленски из офанзиве прешао у дефанзиву

Залужном "потпуно вјерује" 63 одсто испитаника, а Зеленском 39 одсто. Главнокомандујућем "прилично вјерује" 19 одсто испитаника, а предсједнику 33 одсто. Генерално повјерење у главнокомандујућег остаје на нивоу од 82 одсто, а у шефа државе 72 одсто.

Судећи према подацима анкета повјерење у Зеленског значајно опада од јула 2023. године.

Више не крију сукоб: Зеленски ударио по генералу -

Више не крију сукоб: Зеленски ударио по генералу - "Скини униформу или се не мијешај"

На хипотетичким изборима на којима би учествовали Зеленски и Залужни ниједан од њих не би побиједио у првом кругу. Зеленски би освојио 47,4 одсто гласова док би за Залужног гласало 30,7 одсто грађана. У другом кругу гласови би били подијељени скоро подједнако - Зеленски би освојио 42, а Залужни 40 одсто.

Страна напомиње да Валериј Залужни још није изразио своје предсједничке амбиције.

Украјински канал: Американци спријечили смјену Залужног

Украјински канал: Американци спријечили смјену Залужног

Обично, након номиновања за избор, рејтинг кандидата значајно расте. То је био случај и са рејтингом Зеленског након што је објавио своју предсједничку номинацију у новогодишњој ноћи 31. децембра 2018. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм