Отказао предсједничке изборе

Порука из ДНР-а: Залужни би могао да предводи војни удар за свргавање Зеленског

  • 07.04.2024. 12:30

Савјетник шефа Доњецке Народне републике Јан Гагин изјавио да се не може искључити војни удар у Украјини како би се свргнуо предсједник Владимир Зеленски, који је отказао предсједничке изборе и да би пуч могао да предводи бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни.

"Ако говоримо о легитимитету самог Зеленског, онда сумњам у његов првобитни легитимитет као предсједника, јер је дошао на власт помоћу војне хунте, која је преузела власт у Украјини још 2014. Дакле, он је други нелегитимни предсједник послије Петра Порошенка", објаснио је Гагин.

Према његовим ријечима, истовремено је важно да Запад одржи "слику о бар некаквој демократији у Украјини", стога, послије отказивања предсједничких избора у тој земљи, није искључен војни удар.

Израел се повукао - остала само једна бригада!

Израел се повукао - остала само једна бригада!

"Сасвим је могуће да ће Зеленски бити смијењен војним ударом. Има довољно претендената за његово мјесто у земљи, а иза сваког од њих стоје страни обавјештајци из НАТО земаља. У сваком случају, један од њих може бити коришћен као друга фигура на шаховској табли. Па, у почетку су звали Залужног, прије свега, зато што је он имао и има одређени ауторитет и међу цивилима и војском", прецизирао је Гагин.

Предсједнички избори у Украјини требало је да се одрже 31. марта 2024. године, а инаугурација новоизабраног шефа државе у мају. Међутим, избори су отказани, наводно, због ванредног стања и опште мобилизације.

Амерички командир ликвидиран из снајпера у Русији

Амерички командир ликвидиран из снајпера у Русији

Зеленски је навео да "тренутно није право вријеме за изборе" и позвао да се оконча то питање, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.