Антитерористичка операција

Ухапшена двојица џихадиста, паника у Торину

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2023. 14:27

Неколико сати након што је осумњичени терориста у понедјељак у Бриселу убио двојицу шведских фудбалских навијача, италијанске власти спровеле су антитерористичку операцију у којој су ухапшени египатски и италијански држављанин египатског поријекла

Како пише Гардијан, сумња се да су били чланови џихадистичке групе Исламска држава (ИС).

Према наводима из полиције, двојица поменутих мушкараца били су активни у пропагандним активностима, регрутовали су потенцијалне истомишљенике путем интернета и финансирали иницијативе које подрћжавају ИС, саопштено је из Тужилаштва.

"У уторак ујутро двије особе ухапшне су под оптужбом за тероризам", рекао је италијански министар спољних послова Антонио Тајани, наводећи како је ниво приправности у земљи већ подигнут, а власти интензивно раде на спречавању потенцијалних пријетњи.

Тадић: Да је БиХ држава на оптуженичкој клупи би био нелегитимни Шмит

Тадић: Да је БиХ држава на оптуженичкој клупи би био нелегитимни Шмит

Министар обране Гуидо Кросето у суботу је рекао како се Италија мора припремити за безбједносне посљедице рата између Израела и Хамаса те да разматра отказивање прославе Дана италијанских оружаних снага 4. новембра ове године.

"Нема непосредног ризика, али ништа не треба подцијенити", изјавио је.

Након избијања сукоба између Израела и Хамаса, Италија је упозорила на потенцијалне терористичке нападе у Европи.

"Италија чини све што треба како би гарантовала сигурност грађанима, почевши од оних који су јевреји", изјавио је Тајани.

Приједорчанин Теодор Мракић изгубио битку за живот, иза њега остао малољетни син

Приједорчанин Теодор Мракић изгубио битку за живот, иза њега остао малољетни син

Министар унутрашњих послова Матео Пиантедоси додао је како су "пред Италијом сигурно тешки, компликовани мјесеци, због чега је исправно задржати висок ниво опреза".

У уторак рано ујутро у Торину, у близини синагоге, ухапшен је тридесетогодишњак сјеверноафричкога поријекла наоружан ножем, што је изазвало панику међу присутнима, преноси Јутарњи.хр.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.