Apokaliptični dani na Sulavesiju

Uhapšena 92 pljačkaša na terenu razorenom zemljotresom i cunamijem

  • 04.10.2018. 11:36

Policija Indonezije saopštila je da je uhapsila 92 osobe zbog pljačkanja robe u oblastima koje su razorene zemljotresom i cunamijem u centralnom dijelu ostrva Sulavesi.

Policijski brigadni general Dedi Prasetjo rekao je da će mjere bezbjednosti biti pojačane kako bi se u gradu Palu osigurali red i provođenje zakona. 

Lokalna televizija javila je da su 92 osobe privedene sa robom među kojom su bili motorno ulje, pneumatici, keramičke pločice i poljoprivredna oprema. 

Oni su iz Palua i okolnih oblasti, koje su prošle sedmice teško pogođene zemljotresom snage 7,5 stepeni i cunamijem visine šest metara. 

Pomoć sporo stiže do preživjelih, a očajni seljani počeli su da upadaju u radnje i odnose zalihe. Vlasti su saopštile da građani mogu da uzmu samo hranu i da će vlasnici kasnije dobiti nadoknade.

Prasetjo je napomenuo da je predsjednik DŽoko Vidodo ohrabrio obnavljanje ekonomskih aktivnosti u ovom području, ali da firme ne mogu da rade ako nema bezbjednosti. 

Očekuje se da će aerodrom u Paluu tokom dana biti otvoren za civilni saobraćaj.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм

    ''''Филм