Бивши амерички предсједник

Убједљива побједа Трампа

  • Извор: РТС
  • 16.01.2024. 07:21

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп однио је убједљиву побједу на унутарстраначким изборима у Републиканској странци за предсједничког кандидата на изборима у новембру 2024. година. Друго мјесто освојио је гувернер Флориде Рон Десантис, док је трећепласирана бивша гувернерка Јужне Каролине Ники Хејли.

Амерички републиканци на првим унутарстраначким изборима, према 90 одсто пребројаних гласова, изабрали су Доналда Трампа да буде кандидат на предстојећим предсједничким изборима заказаним за крај године.

"Били смо велика нација прије три године, а сада смо нација у паду", поручио је Трамп послије побједе.

Трамп је у свом обраћању рекао да је Бајденова неспособност и неспособност његове администрације главни узрок свих ратова и пораза Америке на бојном пољу тако и на финансијском и геостратешком!

"Док сам ја био предсједник имао сам коректне односе и са Сјеверном Корејом и Русијом, свијет је био безбједније мјесто Американци су били сигурнији и поносни. 'Дубока Држава' ми овај пут неће украсти побједу и ставити своју марионету за Предсједника Америке који ће извршавати њихове интересе, радићу у интересу обичног народа!!!", рекао је Трамп.

Може ли Хрватска избјећи прелијевање рецесије из Њемачке

Може ли Хрватска избјећи прелијевање рецесије из Њемачке

Према пребројаним гласовима, Трамп је освојио 51 одсто подршке, Рон Десантис 21 одсто, а Хејли 21 одсто, преноси Ројтерс.

Рон Десантис je након објављених резултата, изјавио да остаје у трци.

Трамп је и према ранијим истраживањима јавног мњења имао већинску подршку бирача у савезној држави Ајови у трци за предсједничку номинацију републиканаца.

Оперисан генерал Ратко Младић

Оперисан генерал Ратко Младић

Није све ни тако црно за Рона Десантиса. Гувернер Флориде завршио је на другом мјесту, што би, у случају да суд блокира Трампа на предстојећим предсједничким изборима, могло да му обезбиједи републиканску кандидатуру за првог човјека Бијеле куће.

Врховни суд Колорада Трампу је, наиме, забранио да се такмичи на предсједничким изборима наредне године у тој савезној америчкој држави. Одлука не обавезује друге државе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)