Илинои

Убио осам људи, полиција на ногама

  • Извор: Агенције
  • 23.01.2024. 08:01

Власти америчке савезне државе Илинои синоћ су покренуле потрагу за 23-годишњим Ромеом Ненсом, осумњиченим за убиство осам особа ватреним оружјем у граду Јолиету, око 56 километара од Чикага, саопштила је полиција.

Масовни убица је у великој полицијској потрази пронађен у близини града Наталиа у Тексасу, гдје је након сукоба с полицијом починио самоубиство.

Мотив убистава још није познат, али осумњичени је познавао своје жртве, рекли су полицијски службеници у изјави за медије. 

Прву жртву, 28-годишњег мушкарца поријеклом из Нигерије који је задње три године живио у САД-у, осумњичени је упуцао у недјељу послијеподне из путничког возила.

Сљедеће су јутро полицијски службеници пронашли пет тијела у кући у којој је становао осумњичени те потом још два тијела у кући преко пута, чиме се број жртава попео на осам.


Селма Бајрами депортована из Србије, на путу кући запјевала ову пјесму

Селма Бајрами депортована из Србије, на путу кући запјевала ову пјесму

За потоњих седам убијених, чија су тијела пронађена у двије куће, полиција вјерује да су били чланови исте породице.

"Полицајац сам 29 година. Ово је вјероватно најгори злочин с којим се сусрећем", рекао је начелник полиције у Јолиету Вилиам Еванс.

Дан Џанглс, полицијски шеф округа Вил, рекао је да се још не зна колико дуго су људи у кућама били мртви прије него што су нађени.

Осим тога, у пуцњави за коју се сумњичи иста особа рањена је и 42-годишња жена, али она није била повезана с осталим жртвама.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: