Ilinoi

Ubio osam ljudi, policija na nogama

  • Izvor: Agencije
  • 23.01.2024. 08:01

Vlasti američke savezne države Ilinoi sinoć su pokrenule potragu za 23-godišnjim Romeom Nensom, osumnjičenim za ubistvo osam osoba vatrenim oružjem u gradu Jolietu, oko 56 kilometara od Čikaga, saopštila je policija.

Masovni ubica je u velikoj policijskoj potrazi pronađen u blizini grada Natalia u Teksasu, gdje je nakon sukoba s policijom počinio samoubistvo.

Motiv ubistava još nije poznat, ali osumnjičeni je poznavao svoje žrtve, rekli su policijski službenici u izjavi za medije. 

Prvu žrtvu, 28-godišnjeg muškarca porijeklom iz Nigerije koji je zadnje tri godine živio u SAD-u, osumnjičeni je upucao u nedjelju poslijepodne iz putničkog vozila.

Sljedeće su jutro policijski službenici pronašli pet tijela u kući u kojoj je stanovao osumnjičeni te potom još dva tijela u kući preko puta, čime se broj žrtava popeo na osam.


Selma Bajrami deportovana iz Srbije, na putu kući zapjevala ovu pjesmu

Selma Bajrami deportovana iz Srbije, na putu kući zapjevala ovu pjesmu

Za potonjih sedam ubijenih, čija su tijela pronađena u dvije kuće, policija vjeruje da su bili članovi iste porodice.

"Policajac sam 29 godina. Ovo je vjerovatno najgori zločin s kojim se susrećem", rekao je načelnik policije u Jolietu Viliam Еvans.

Dan Džangls, policijski šef okruga Vil, rekao je da se još ne zna koliko dugo su ljudi u kućama bili mrtvi prije nego što su nađeni.

Osim toga, u pucnjavi za koju se sumnjiči ista osoba ranjena je i 42-godišnja žena, ali ona nije bila povezana s ostalim žrtvama.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: