Помп Хил

Убила родитеље па живјела поред њихових тијела и примала пензије

  • Извор: Телеграф
  • 11.10.2024. 22:03

"Интелигентна манипулаторка" је убила хладнокрвно своје родитеље, затим их сакрила у импровизоване гробнице и живјела поред њихових тијела четири године.

Вирџинија Мекалоу (36) отровала је свог оца, Џона Мекалоуа (70), лијековима на рецепт, а убрзо потом фатално избола своју мајку, Лоис Мекалоу (71), да би потом лагала о њиховом боравишту док је трошила њихов новац.

Судија, Џастис Џонсон, осудио је Мекалоу из Помп Хила, код Челмсфорда у Есексу, на доживотни затвор с минималном казном од 36 година у петак, након што је на претходном суђењу признала њихово убиства која је починила између 17. и 20. јуна 2019. године.

Хоџа Мурат ојадио спремачицу Стану из Добоја за 33.000 КМ

Хоџа Мурат ојадио спремачицу Стану из Добоја за 33.000 КМ

Ричард Бучер, брат Лоис Мекалоу, рекао је да је његова нећака "веома опасна" и да је оно што је урадила "пољуљало његову вјеру у човјечанство."

Мекалоу је отровала свог оца, који је радио као универзитетски предавач на Универзитету Англија Раскин, лијековима на рецепт које је здробила и ставила у његова алкохолна пића. Сљедећег дана претукла је мајку чекићем и фатално је избола.

На саслушању о изрицању казне речено је да је оптужена сакрила њихова тијела у импровизоване гробнице у породичној кући у Помп Хилу, а затим је износила сталне лажи како би прикрила трагове.

Направила је огромне дугове на кредитним картицама на име својих родитеља, а након њихове смрти наставила је да троши њихове пензије.

Ови хороскопски знакови ће се вјерити док си рекао ''кекс''

Ови хороскопски знакови ће се вјерити док си рекао ''кекс''

Суд је чуо да је отказивала породичне аранжмане и често говорила љекарима и родбини да су њени родитељи болесни, на одмору или на дугим путовањима.

Међутим, забринутост за Џона и Лоис Мекалоу појавила се у септембру 2023. године - тада је љекар опште праксе из њихове регистроване ординације изразио забринутост, а тим за заштиту у Есексу је пријавио случај полицији.

Љекар није видио пар већ неко вријеме и рекао је да Џон Мекалоу није преузео лијекове нити долазио на заказане прегледе.

Откривено је да је Мекалоу често отказивала термине, користећи низ изговора како би оправдала очево одсуство.

Полиција је саопштила да је прво покренута истрага о несталим особама. Мекалоу је лагала полицајце, тврдећи да су јој родитељи на путу и да ће се вратити у октобру.

Истрага се убрзо претворила у истрагу убиства, а када је полиција провалила у кућу у Помп Хилу 15. септембра 2023. године, Мекалоу је признала да су тијела њених родитеља у кући и да их је она убила.

Ево када се Ђоковић бори за финале Шангаја

Ево када се Ђоковић бори за финале Шангаја

На снимку који је полиција објавила, Мекалоу је са лисицама на рукама рекла полицајцима: "Знала сам да ће до овога на крају доћи".

Рекла је да је сипала "нешто" у пиће свог оца и да је његово тијело ставила испод кревета у приземљу, док је мајчино тијело ставила у ормар на спрату.

Мекалоу, након што је ухапшена под сумњом за двоструко убиство, рекла је полицајцу:

"Охрабрите се, бар сте ухватили лошу особу."

Додала је: "Знам да не дјелујем 100% зло."

У полицијској станици, рекла је полицајцима гдје се налази кухињски нож, који је описала као "оружје за убиство", и чекић за који је рекла да "на њему још има крви".

Да ли је коначно ријешена највећа мистерија Биткоина

Да ли је коначно ријешена највећа мистерија Биткоина

Полиција из Есекса саопштила је да су пронађени документи на адреси који су "приказали слику жене која је очајнички покушавала да спријечи родитеље да открију дубину финансијске рупе коју је наставила да копа, док им је давала лажне наде у вези с својим запослењем и будућим плановима."

Приликом изрицања казне, судија је рекао оптуженој да је прије убистава имала дугове од готово 60.000 фунти и да је "исплела и одржавала" "разрађену, опсежну и дуготрајну мрежу обмане" мјесецима и годинама.

Судија Џастис Џонсон описао је њене поступке као "грубо кршење повјерења које треба да постоји између родитеља и дјеце."

"Сигуран сам да је главни мотив за оба убиства био да спријечиш родитеље да открију да си их крала и лагала, те да узмеш новац који је био намијењен њима", рекао је судија.

Мекалоу, која има плаву косу до рамена и носила је љубичасти горњи дио, климнула је главом судији прије него што су је спровели у ћелију.

Био сам у предворју смрти: Миланова исповијест ће вас нагнати на размишљање

Био сам у предворју смрти: Миланова исповијест ће вас нагнати на размишљање

Кристина Агњу, бранилац Мекалоуове, рекла је суду да оптужена "каже да је срећнија у затвору него што је била напољу."

Детектив-инспектор Роб Кирби из полиције у Есексу изјавио је:

"Вирџинија Мекалоу је хладнокрвно убила своје родитеље".

"Њени поступци су били промишљени, пажљиво испланирани и изведени на начин да што дуже прикрије оно што је учинила. Ово су били поступци некога ко је узео вријеме да испланира и изврши убиство својих родитеља у циљу самоочувања и личне користи, прије него што је годинама живио у близини тијела својих жртава", додао је.

"Током наше истраге, прикупили смо слику о огромним нивоима преваре, издаје и финансијских малверзација у које је била укључена. То је било шокантно и монументално. Мекалоу је лагала о готово сваком аспекту свог живота, одржавајући представу како би преварила све око себе и очигледно искористила доброту својих родитеља. Она је интелигентна манипулаторка која је изабрала да убије своје родитеље бездушно, без размишљања о њима или о онима који настављају да пате због њиховог губитка", наставио је детектив.

Поново активне СМС преваре: Ако добијете овакву поруку, не отварајте је

Поново активне СМС преваре: Ако добијете овакву поруку, не отварајте је

Никола Рајс, специјални тужилац за Крунско тужилаштво (ЦПС), рекла је:

"Мекалоу је хладнокрвно и брутално убила оба своја родитеља прије него што је сакрила њихова тијела у импровизоване гробнице у њиховом дому. Провела је наредне четири године манипулишући и лажући чланове породице, медицинско особље, финансијске институције и полицију, трошећи новац својих родитеља и стварајући велике дугове на њихово име".

"Ово је био заиста узнемирујући случај, који је иза себе оставио траг девастације, и могу само да се надам да ће данашња пресуда помоћи онима који су вољели и бринули о Лоис и Џону да почну да се опорављају", закључила је тужилац Рајс, преноси "Телеграф".


(Фото: Полиција Есекса)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: