Путин наложио да се предузму мјере

У Русију илегално стиже оружје из Украјине

  • Извор: Sputnjik
  • 27.10.2023. 14:15

На територију Русије илегално стиже оружје са територије Украјине, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин на састанку са члановима Савјета безбједности.

- Данас имамо питање које се тиче промета оружја на територији Русије. То питање је увијек важно, али посебно данас, имајући у виду услове у којима живимо, у којима земља живи. Треба да размислимо о томе како оружје и муниција илегално улазе на територију Русије, између осталог и са територије Украјине – не у нашу војску, али такво оружје ипак улази са територије Украјине на територију Русије - казао је Путин, отварајући оперативну сједницу са сталним члановима Савјета безбједности Русије.

Он је дао налог да се разраде додатне мјере у сфери промета оружја.

- Морамо да видимо који су то све канали (којима оружје илегално улази у Русију), да видимо како су организоване мјере ресорне контроле и шта треба додатно да се уради како би се ојачала регулаторна база - рекао је руски лидер.

Он је рекао да ће извјештај на ту тему данас поднијети директор Националне гарде Русије Виктор Золотов и министар унутрашњих послова Владимир Колокољцев.

Пратите нас и путем Вибера