Putin naložio da se preduzmu mjere

U Rusiju ilegalno stiže oružje iz Ukrajine

  • Izvor: Sputnjik
  • 27.10.2023. 14:15

Na teritoriju Rusije ilegalno stiže oružje sa teritorije Ukrajine, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa članovima Savjeta bezbjednosti.

- Danas imamo pitanje koje se tiče prometa oružja na teritoriji Rusije. To pitanje je uvijek važno, ali posebno danas, imajući u vidu uslove u kojima živimo, u kojima zemlja živi. Treba da razmislimo o tome kako oružje i municija ilegalno ulaze na teritoriju Rusije, između ostalog i sa teritorije Ukrajine – ne u našu vojsku, ali takvo oružje ipak ulazi sa teritorije Ukrajine na teritoriju Rusije - kazao je Putin, otvarajući operativnu sjednicu sa stalnim članovima Savjeta bezbjednosti Rusije.

On je dao nalog da se razrade dodatne mjere u sferi prometa oružja.

- Moramo da vidimo koji su to sve kanali (kojima oružje ilegalno ulazi u Rusiju), da vidimo kako su organizovane mjere resorne kontrole i šta treba dodatno da se uradi kako bi se ojačala regulatorna baza - rekao je ruski lider.

On je rekao da će izvještaj na tu temu danas podnijeti direktor Nacionalne garde Rusije Viktor Zolotov i ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: