Шведска

У пуцњави убијено двоје особа

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2023. 14:18

Најмање двоје људи је погинуло, а двоје је повријеђено у нападу који је извршио наоружани мушкарац у ресторану у малом граду на истоку Шведске, саопштила је полиција.

У данашњем саопштењу наводи се да се напад догодио касно синоћ и да се сматра да је пуцњава дио ескалације насиља међу криминалним бандама.

Полиција истиче да су један убијени мушкарац, стар седамдесетак година, и двоје рањених вјероватно били случајни пролазници у ресторану у Сандвикену, граду који се налази 190 километара сјеверно од Стокхолма.

"Вјерујемо да је мета био убијени двадесетогодишњи мушкарац. Мислимо да се остало троје једноставно нашло тамо", рекао је неименовани портпарол полиције.

Он је навео да је у току потрага за нападачем, али да до сада нико није ухапшен у вези са инцидентом.

Према његовим ријечима, пуцњава је вјероватно повезана са бандама, али се за сада не може рећи више о томе.

Пуцњаве и бомбашки напади, који се дешавају посљедњих година у Шведској, учестали су у посљедњих неколико мјесеци и постали су готово свакодневни.

Премијер Шведске Улф Кристерсон осудио је инцидент.

Према подацима полиције, око 30.000 људи у Шведској директно је повезано са криминалним активностима банди или има барем неку повезаност са њима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.