Три особе критично

У нападу дроном у Израелу повријеђено више од 60 људи

  • Извор: Агенције
  • 13.10.2024. 20:37
  • 21:26

Најмање 67 особа, од којих је четверо у критичном стању, повријеђено је у нападу беспилотне летјелице Хезболаха напуњене експлозивом на пункт у Хаифи у Израелу,

Kако наводи израелски дневник "Jедиотх Ахронотх", системи противваздушне одбране нису открили летјелицу и аларми за напад нису се уопште огласили.

Лист "Харетз" објавио је да је беспилотна летјелица типа камиказа напуњена експлозивом погодила регију Бињамина у близини града Цезареје, јужно од Хаифе.

Израелска војска објавила је да је дрон испаљен из Либана.

Израелска служба хитне помоћи је у саопштењу саопштила да су медицинске екипе пружиле помоћ за 67 повријеђених, од којих је четверо у критичном стању.

Локални медији су раније објавили да је у нападу дроном повријеђено најмање 39 особа.

Снимци великог броја амбулантних возила и хеликоптера који су се запутили у регију појавили су се на друштвеним мрежама.

Иако се на снимцима могу видјети бројни израелски војници, војска још није објавила да ли је извршен напад на војни пункт.

Израел је од 23. септембра покренуо масивне ваздушне нападе широм Либана на, како тврди, мете Хезболаха, убивши више од 1.400 особа и ранивши око 4.000

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: