Румунија

Туга - Ово је Дијана коју је убио медвјед

  • Извор: Агенције
  • 10.07.2024. 18:30

Тинејџерка у Румунији убијена је у нападу медвједа након што ју је животиња одвукла, а затим бацила низ литицу високу око 100 метара док је била у шетњи са својим дечком.

Трагедија се догодила под ужаснутим погледом њеног дечка, а могли су да је чују преко телефона и диспечери које су и дјевојка и њен дечко звали у помоћ. Али, било је прекасно.

Како наводе румунски медији, изгледа да су двоје младих у почетку добили неколико савјета да покушају да се отарасе присуства медвједа, али им ништа није помогло.

Њих двојица су истовремено позвали 112, при чему је 19-годишњу дјевојку напао и вукао медвјед.

Трагедија у БиХ: Утопила се дјевојчица (11)

Трагедија у БиХ: Утопила се дјевојчица (11)

"Била је престрављена... види се, викала је: 'Медвјед је све ближе и ближе!'. Све се дешавало уживо, диспечер 112 је био на телефону, а младић је викао да их нападају и да је медвјед одвукао дјевојку. Рекао нам је да је медвјед зграбио дјевојку за ногу - рекли су надлежни.

Доласком на мјесто трагедије, горски спасиоци су се спустили 120 метара у долину, али је дјевојка већ била мртва. Међутим, медвјед је још увијек био близу, нешто што је отежавало мисију извлачења тијела. Животиња је неколико пута скочила да насрне на спасиоце, због чега је донијета одлука да се због сигурности присутних устријели.

- То је била права опасност и за горске спасиоце. Медвјед се налазио на 10 метара од плијена и хтио је да нападне спасиоце. Медвједа су упуцали одговорни и могло је да се приђе тијелу - рекли су надлежни.

- Нисмо се суочили са тако озбиљном ситуацијом у посљедњих 10-15 година. Вјерујемо да је медвјед био бесан јер обично не напада овако, без разлога, то није био медвјед са младунцима, то је био млађи медвјед - рекли су спасиоци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.