Rumunija

Tuga - Ovo je Dijana koju je ubio medvjed

  • Izvor: Agencije
  • 10.07.2024. 18:30

Tinejdžerka u Rumuniji ubijena je u napadu medvjeda nakon što ju je životinja odvukla, a zatim bacila niz liticu visoku oko 100 metara dok je bila u šetnji sa svojim dečkom.

Tragedija se dogodila pod užasnutim pogledom njenog dečka, a mogli su da je čuju preko telefona i dispečeri koje su i djevojka i njen dečko zvali u pomoć. Ali, bilo je prekasno.

Kako navode rumunski mediji, izgleda da su dvoje mladih u početku dobili nekoliko savjeta da pokušaju da se otarase prisustva medvjeda, ali im ništa nije pomoglo.

Njih dvojica su istovremeno pozvali 112, pri čemu je 19-godišnju djevojku napao i vukao medvjed.

Tragedija u BiH: Utopila se djevojčica (11)

Tragedija u BiH: Utopila se djevojčica (11)

"Bila je prestravljena... vidi se, vikala je: 'Medvjed je sve bliže i bliže!'. Sve se dešavalo uživo, dispečer 112 je bio na telefonu, a mladić je vikao da ih napadaju i da je medvjed odvukao djevojku. Rekao nam je da je medvjed zgrabio djevojku za nogu - rekli su nadležni.

Dolaskom na mjesto tragedije, gorski spasioci su se spustili 120 metara u dolinu, ali je djevojka već bila mrtva. Međutim, medvjed je još uvijek bio blizu, nešto što je otežavalo misiju izvlačenja tijela. Životinja je nekoliko puta skočila da nasrne na spasioce, zbog čega je donijeta odluka da se zbog sigurnosti prisutnih ustrijeli.

- To je bila prava opasnost i za gorske spasioce. Medvjed se nalazio na 10 metara od plijena i htio je da napadne spasioce. Medvjeda su upucali odgovorni i moglo je da se priđe tijelu - rekli su nadležni.

- Nismo se suočili sa tako ozbiljnom situacijom u posljednjih 10-15 godina. Vjerujemo da je medvjed bio besan jer obično ne napada ovako, bez razloga, to nije bio medvjed sa mladuncima, to je bio mlađi medvjed - rekli su spasioci.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.