Један корисник ТикТока је објаснио како функционише тај трик, а све што вам је потребно је алуминијумска фолија.
Уколико желите да продужите рок трајања свог хљеба, требало би да га замрзнете у алуминијумској фолији.
"Најбоље је да купујете свјеж хлеб у пекари. Међутим, он не траје дуго, већ се послије два дана појављује буђ. Требало би да га замрзнете уколико желите да му продужите рок трајања", каже он, додајући да би, прије него што замрзнете хљеб, требало да га оставите добро да се охлади.
"Уколико сте узели векну, а она је још увијек топла, оставите је да се охлади. Даље, подела на порције је овде јако битна. Задржите делове које ћете одмах да употребите, а остатак хлеба подијелите на порције. Свако парче хлеба добро обмотајте фолијом".
Фолија ће сачувати хлеб у замрзивачу.