"Киран“

Три жртве олује у Италији, једна нестала

  • Извор: Агенције
  • 03.11.2023. 08:49

Од посљедица олује Киран, која је током ноћи стигла у Италију, погинуле су три особе, а једна се води као нестала.

Од олујног невремена, које је јуче већ изазвало пет смртних случајева у Европи, погинуле су три особе у италијанском региону Тоскана, а једна се води као нестала у Венету, док метеоролози најављују да ће се Киран, праћен кишом и јаким ветром здржати изнад Италије све до недјеље.

Мушкарац стар 85 година пронађен је синоћ мртав у приземљу своје куће у Монтемурлу, у близини Прата, у потпуно поплављеној просторији.

Спасиоци претпостављају да старији човјек није успио да стигне до горњих спратова и да се удавио.

Област Прато је једна од најтеже погођених, са бујичним поплавама, наводи Анса.

Аларм због олујног вјетра: Најављене и обилније падавине

Аларм због олујног вјетра: Најављене и обилније падавине

Друга жртва, о чијој смрти је нешто прије поноћи кратко извијестио гувернер Тоскане Еугенио Ђани, регистрована је у општини Розињано, у Ливорну.

Трећа настрадала особа је жена од 84 године, којој је позлило док је избацивала воду из свог дома у Монтемурлу.

Гуверенер је саопштио да су гумени чамци послати у погођене области, до којих је тренутно тешко доћи на било који други начин, а да су од Националне цивилне заштите затражени хеликоптери за хитну евакуацију погођеног становништва.

"Прогласио сам регионално ванредно стање и у контакту сам са владом за проглашење на државном нивоу. Ситуација је заиста веома озбиљна“, саопштио је Ђани.

Прати се стање водотокова, а стручњаци из региона Тоскана очекују јаку поплаву ријеке Арно у наредних неколико сати, док ће врхунац достићи данас кроз Пизу око поноћи, наводи италијанска агенција.

У области Белуна, ватрогасац који није био на дужности и помагао свом оцу да сложи џакове са пијеском дуж обале потока, оклизнуо се и завршио у води, набујалој од кише.

Срушио се авион, погинуле четири особе

Срушио се авион, погинуле четири особе

У потрази за четрдесетогодишњим ватрогасцем учествује педесетак спасилаца, међу којима и неки добровољци, али падавине које не престају отежавају њихов рад.

Исти проблем имају спасиоци који трагају за четрдесетогодишњим мушкарцем, који је у сриједу нестао у планинама Лесини.

У Тоскани се очекују вјетрови јачине до 130 километара на сат и јака грмљавина, због тога ће школе у региону бити затворене, прије свега у најугроженијм провинцијама.

У овом региону се саобраћај отежано одвија, многе жељезничке и аутобуске линије су обустављене.

У области Лигурије на снази је наранџасти метео аларм, а очекују се таласи до шест метара.

У Милану постоји забринутост због новог изливања ријеке Севесо.

Тамо пада јака киша и препорука је грађанима да се не задржавају испод дрвећа и грађевинских скела.

И у Лацију је на снази жуто упозорење, а на југу Италије ће превентивно бити затворене школе у Напуљу, Казерти, Беневенту и Салерну.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.