Праве залихе

Трговци упозоравају: Британци опет у паници

  • Извор: Б92
  • 22.05.2024. 13:49

Британци опет праве залихе, а трговци упозоравају на повратак масовној куповини сличној пандемији, јер влада покреће кампању за припрему јавности за нестанке струје, сајбер нападе и поплаве.

Како пише Дејли мејл, продавци су данас упозорили породице на паничну куповину налик пандемији, пошто је влада открила комплет за преживљавање који можете направити да бисте се припремили за хитне случајеве.

Предмети, укључујући батерију или лампу, флаширану воду, некварљиву храну, потрепштине за бебе и прибор за прву помоћ, сматрају се неопходним код куће када наступи криза.

Спрема се нешто велико? Руси распоређују трећину стратешких бомбардера

Спрема се нешто велико? Руси распоређују трећину стратешких бомбардера

Како се наводи, данас ће замјеник премијера Оливер Дауден савјетовати људе да направе планове за ванредне ситуације како би се изградила „национална отпорност“ и ублажио притисак на хитне службе.

Прошле године, господин Дауден је рекао да би људи требало да се опскрбе "аналогним могућностима", као што су свијеће, бакље и радио, како би повећали своју "личну отпорност". Данас ће ићи даље тако што ће охрабривати људе да се снабдију са  довољно хране и воде да преживе три дана без напуштања својих домова.

Амела убијена са више удараца сјечивом и ушицама сјекире

Амела убијена са више удараца сјечивом и ушицама сјекире

Али трговци су упозорили породице на паничну куповину налик пандемији, због чега су полице очишћене од тоалет папира и тјестенине, и умјесто тога охрабрују људе да с временом направе свој прибор.

Ендрју Опи, директор за храну и одрживост у БРЦ-у, рекао је за MailOnline: „Продавци су урадили одличан посао осигуравајући да земља има приступ храни и другим потрепштинама током пандемије, и увјерени смо да ће се суочити са будућим изазовима. Иако је разумно имати додатну храну код куће, већина домаћинстава ће открити да већ има довољно некварљивих ствари које стоје у ормару.“

Додик: БиХ дошла до свог краја, ту су је довели они који су се у њу клели

Додик: БиХ дошла до свог краја, ту су је довели они који су се у њу клели

Министри вјерују да ће припреме појединачних домаћинстава помоћи да се скину притисак са служби за хитне случајеве када се носе са кризом. Најчешћи ризик за људе према владином регистру ризика су поплаве, које изазивају нестанак струје и воде.

Остале пријетње на које би људи требало да се припреме укључују пандемију, сајбернапад, поремећај у свемирским системима који утичу на ГПС сигнале, или у екстремним случајевима нуклеарни напад, пише британски таблоид.

Према савјету, домаћинства треба да саставе комплете за хитне случајеве код куће.

Патријарх Кирил наредио: Све цркве да се моле за братски српски народ

Патријарх Кирил наредио: Све цркве да се моле за братски српски народ

Извори из Вајтхола су инсистирали да план није осмишљен да створи нацију преживљавања у америчком стилу. Један је рекао да интервенција господина Даудена није имала за циљ да буде „узбуњивачка” и да је била само „здраворазумски” савјет.

Дауден је био инспирисан сличним припремама у земљама као што је Финска, која примјењује „72-часовни концепт“ за сналажење у ситуацијама у којима су „службе друштва поремећене или чак прекинуте“. Финци се подстичу да праве залихе хране и воде и да буду спремни да се „склоне у затвореном простору” тако што ће залепити рупе на прозорима и „мирно чекати упутства” на радију.

Мушкарац скочио са чамца на орку: Сви згрожени

Мушкарац скочио са чамца на орку: Сви згрожени

Прошле године, Дауден је увео систем "хитног упозорења", који омогућава властима да активирају аларм на милионима мобилних телефона како би обавијестили људе о потенцијалној кризи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.