Спрема се ракетни напад

Спрема се нешто велико? Руси распоређују трећину стратешких бомбардера

  • Извор: Курир
  • 22.05.2024. 12:12

Русија је трећину свих стратешких бомбардера способних за борбена дејства распоредила у ваздухопловну базу Олења у Мурманској области на сјеверозападу земље, одакле је од почетка рата вршила ракетне нападе на Украјину, а која је сада постала стратешки још важнија.

Сателитски снимци показују да се, према посљедњим подацима од прошле недјеље, у овој бази налази 12 стратешких бомбардера Ту-95МС и 13 Ту-22М3, као и један Ту-160.

Ту су и два војна транспортна авиона Ан-12.

Кијев пост наводи да се Мурманска област налази на више од 2.000 километара од украјинске престонице, али да је управо она била једна од главних база које руске ваздухопловне снаге користе за масовна ракетирања циљева у Украјини.

Скандалозно: Криви за највећи геноцид, а држе уводну ријеч о Сребреници

Скандалозно: Криви за највећи геноцид, а држе уводну ријеч о Сребреници

Наводи се да је вијест о повећаним активностима у бази Олења објавио Дифенс експрес, позивајући се на процјене Министарства одбране Велике Британије и Главног обавјештајног директората (ХУР) Министарства одбране Украјине.

Они тврде да Русија посједује око 40 Ту-95МС и 40 Ту-22М3 који су тренутно у служби стратешке авијације.

- А из овог слиједи закључак да су, у овом тренутку, Руси окупили трећину укупног броја бомбардера тог типа оспособљених за борбу на писти Олење - пише у извјештају.

Рекордна пресуда: Пијаном возачу 13 година затвора за погибију два брата!

Рекордна пресуда: Пијаном возачу 13 година затвора за погибију два брата!

Наводи се да је крајем априла примијећено свега шест Ту-22М3 у ваздухопловној бази Моздок, на југозападу Русије, која је много ближа Украјини, а може да прими стратешке бомбардере.

Сателитски снимци из те базе су показали силуете руских летјелица Ту-22М3 Су-24М/МР које су исцртане по писти базе, вјероватно у покушају да Украјинци помисле да су бомбардери и даље ту и пошаљу дронове.

Наводи се да би чињеница да су за борбу спремне флоте Ту-95МС и Ту-22М3 распоређене у тако забаченој бази каква је Олења могла да указује на то да се руске снаге спремају за нове нападе на украјинску инфраструктуру која је од кључне важности.

Просјечна нето плата у априлу 1.400 марака

Просјечна нето плата у априлу 1.400 марака

Дифенс експрес такође пише да би овај потез могао да представља покушај Руса да своје најскупље летјелице склоне ван домашаја дронова-камиказа дугог домета којуима тренутно располажу украјинске снаге.

Наводи се да присуство војних транспортних авиона Ан-12 указује да су они можда коришчени за испоруку ракета у базу Олења.

Инфлуенсерка шокирала људе због онога у чему је дошла на крштење сина

Инфлуенсерка шокирала људе због онога у чему је дошла на крштење сина


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм