Балаж Орбан

''Трамп знао да ће бити покушаја ометања његовог повратка на власт''

  • Извор: СРНА
  • 15.07.2024. 16:35

Предсједнички кандидат Републиканске странке у САД Доналд Трамп знао је да ће бити учињено све да се спријечи његов повратак у Бијелу кућу, али није одустао, изјавио је политички директор кабинета премијера Мађарске Балаж Орбан.

"Вечерали смо са (бившим) предсједником Трампом два дана прије атентата и он је знао да ће бити учињено све са циљем да се он спријечи у намјери да се врати и очисти неред. Међутим, било је јасно да има такву снагу и енергију да се не прода јефтино. На нашу срећу, то је оно што се догодило", рекао је Орбан за лист "Мађар немзет".

Он је додао да је у природи "војне пропаганде" да се покушају "утишати и дискредитовати гласови мирних присталица", што води ка таквим насилним дјелима.

Цртеж јасно показује колико је Трамп био близу смрти

Цртеж јасно показује колико је Трамп био близу смрти

Трамп је рањен у суботу увече, 13. јула, током митинга у Пенсилванији.

Наоружани нападач и најмање један посјетилац скупа су убијени, а још двије особе које су присуствовале митингу тешко су повријеђене.

Нападач је пуцао из пушке са крова зграде која се налазила ван мјеста скупа, а Федерални истражни биро (ФБИ) саопштио је да је ријеч о Томасу Метјуу Круксу из Пенсилваније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.