Balaž Orban

''Tramp znao da će biti pokušaja ometanja njegovog povratka na vlast''

  • Izvor: SRNA
  • 15.07.2024. 16:35

Predsjednički kandidat Republikanske stranke u SAD Donald Tramp znao je da će biti učinjeno sve da se spriječi njegov povratak u Bijelu kuću, ali nije odustao, izjavio je politički direktor kabineta premijera Mađarske Balaž Orban.

"Večerali smo sa (bivšim) predsjednikom Trampom dva dana prije atentata i on je znao da će biti učinjeno sve sa ciljem da se on spriječi u namjeri da se vrati i očisti nered. Međutim, bilo je jasno da ima takvu snagu i energiju da se ne proda jeftino. Na našu sreću, to je ono što se dogodilo", rekao je Orban za list "Mađar nemzet".

On je dodao da je u prirodi "vojne propagande" da se pokušaju "utišati i diskreditovati glasovi mirnih pristalica", što vodi ka takvim nasilnim djelima.

Crtež jasno pokazuje koliko je Tramp bio blizu smrti

Crtež jasno pokazuje koliko je Tramp bio blizu smrti

Tramp je ranjen u subotu uveče, 13. jula, tokom mitinga u Pensilvaniji.

Naoružani napadač i najmanje jedan posjetilac skupa su ubijeni, a još dvije osobe koje su prisustvovale mitingu teško su povrijeđene.

Napadač je pucao iz puške sa krova zgrade koja se nalazila van mjesta skupa, a Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je riječ o Tomasu Metjuu Kruksu iz Pensilvanije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: