Бивши предсједник САД

Трамп: Зеленски помогао да се започне рат са Русијом

  • Извор: СРНА
  • 17.10.2024. 22:42

Бивши предсједник САД Доналд Трамп окривио је предсједника Украјине Владимира Зеленског да је помогао да се започне рат са Русијом, пише Ројтерс.

Трамп је у поткасту Пи-Би-Дија рекао да Зеленски није само крив за неуспјех да прекине сукоб, већ и за његово започињање.

"То не значи да не желим да му помогнем, јер се осјећам веома лоше због тог народа. Међутим, није требао да дозволи да рат почне. Рат је губитник", нагласио је Трамп.

Володимир Зеленски сад жели и нуклеарно оружје

Володимир Зеленски сад жели и нуклеарно оружје

Ројтерс наводи да такав коментар наговјештава да ће Трамп радикално да промијени политику према Украјини уколико побиједи на предсједничким изборима у САД 5. новембра.

Кандидат Републиканске странке на предсједничким изборима у САД често је критиковао Зеленског током кампање, називајући га "највећим продавцем на планети", пошто је добио милијарде долара америчке војске откако је Русија започела специјалну војну операцију у фебруару 2024. године.

Трамп је критиковао Зеленског и због тога што не тражи мир са Москвом и наговијестио да ће Украјина можда морати да се одрекне дијела територије у корист Русије како би се постигао мир. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм