Bivši predsjednik SAD

Tramp: Zelenski pomogao da se započne rat sa Rusijom

  • Izvor: SRNA
  • 17.10.2024. 22:42

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp okrivio je predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da je pomogao da se započne rat sa Rusijom, piše Rojters.

Tramp je u potkastu Pi-Bi-Dija rekao da Zelenski nije samo kriv za neuspjeh da prekine sukob, već i za njegovo započinjanje.

"To ne znači da ne želim da mu pomognem, jer se osjećam veoma loše zbog tog naroda. Međutim, nije trebao da dozvoli da rat počne. Rat je gubitnik", naglasio je Tramp.

Volodimir Zelenski sad želi i nuklearno oružje

Volodimir Zelenski sad želi i nuklearno oružje

Rojters navodi da takav komentar nagovještava da će Tramp radikalno da promijeni politiku prema Ukrajini ukoliko pobijedi na predsjedničkim izborima u SAD 5. novembra.

Kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD često je kritikovao Zelenskog tokom kampanje, nazivajući ga "najvećim prodavcem na planeti", pošto je dobio milijarde dolara američke vojske otkako je Rusija započela specijalnu vojnu operaciju u februaru 2024. godine.

Tramp je kritikovao Zelenskog i zbog toga što ne traži mir sa Moskvom i nagovijestio da će Ukrajina možda morati da se odrekne dijela teritorije u korist Rusije kako bi se postigao mir. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: