Бивши амерички предсједник

Трамп судију назвао "поремећеним"

  • Извор: Агенције
  • 05.10.2023. 07:03

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп уложио је жалбу на одлуку судије да не одбаци тужбу њујоршке државне тужитељке Летише Џејмс за превару против њега и његовог породичног предузећа, два дана пошто је започет процес.

Џејмс је у грађанској парници оптужила Трампа, његове одрасле синове Доналда Млађег и Ерика, цјелокупну организацију и друге да су вјештачки увећали вриједност имовине и нето вриједност до 2,2 милијарде долара, преноси Глас Америке.

Судија Артур Енгорон је 26. септембра пронашао "убједљиве доказе" да је Трамп "надувао" властито богатство прецјењивањем имања Мар-а-Лаго, пентхауса у кули "Трамп" и разних пословних зграда и терена за голф.

Енгорон је такође наредио укидање сертификата који су дозвољавали неким Трамповим предузећима да раде у Њујорку.

Жалба се односи на све Енгоронове главне налазе, а Трамп га је назвао "поремећеним" и поручио да он треба да буде искључен из процеса.

Додао је да је тужитељка Џејмс случај засновала на "лажним цифрама", у оквиру "лова на вјештице" који, како тврди, демократе воде против њега.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм