Бивши предсједник

Трамп стигао у Њујорк уочи суђења за грађанску превару

  • Извор: Агенције
  • 02.10.2023. 10:53

Бивши предсједник Доналд Трамп стигао је у Њујорк у нед‌јељу навече уочи свог суђења сљедећег јутра у парници главне тужитељке града, Летисије Џејмс за грађанску превару у износу од 250 милиона долара против њега и његове компаније.

Трамп је фотографисан како улази у "Трамп торањ" - некретнину које би могао бити присиљен предати зависно о исходу суђења - у Мидтауну око 20.00 сати, након кампање за своју предсједничку кандидатуру 2024. у Ајови раније тог дана.

"Сутра ујутро идем на суд како бих се борио за своје име и углед против корумпиране и расистичке државне тужитељке, Летисије Џејмс, која је водила кампању за 'рушење Трампа', и судију мрзитеља Трампа који је неправедан, безобзиран и зао у својој потјери за мном", написао је на својој платформи друштвених мрежа мало прије поноћи.

Суђење, којим предсједава судија Артур Енгорон, требало би започети у 10.00 сати уводним ријечима обје стране - Џејмсовог тима и Трампових адвоката, Трампове организације и кооптужених, укључујући синове бившег предсједника и дугогодишње особе од повјерења, наводи "NYpost".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: