Републикански кандидат

Трамп реаговао на Бајденове најновије гафове

  • Извор: Агенције
  • 12.07.2024. 08:48

Републикански кандидат за предсједника САД Доналд Трамп реаговао је након најновијих гафова америчког предсједника Џозефа Бајдена.

"Сјајан посао, Џо“, поручио је Трамп Бајдену.

Подсјећамо, амерички предсједник Џозеф Бајден јуче је имао два озбиљна гафа.

Најприје је грешку направио дајући ријеч предсједнику Украјине Володимиру Зеленском у обраћању током посљедњег дана самита НАТО-а у Вашингтону.

Бајден је хтио да најави Зеленског али је умјесто њега "прозвао“ "предсједника Путина.

Ово се десило само сат времена прије конференције која је требало да буде Бајденова "сламка спаса“ у кампањи након дебакла који је доживио у дебати са противкандидатом Доналдном Трампом.

Бајден је други гаф направио на конференцији за новинаре на самиту НАТО када је говорио о томе да ли има повјерење у Камалу Харис, актуелну потпредсједницу САД.

Бајден наставља да ниже лапсусе: Представљао Зеленског а рекао

Бајден наставља да ниже лапсусе: Представљао Зеленског а рекао "предсједник Путин“

"Видите, не бих изабрао потпредсједницу Трамп за потпредсједника да мислим да није квалификована да буде предсједник“, рекао је Бајден одговарајући на питања новинара.

Амерички предсједник је говорио тихим и храпавим гласом, често је прекидао реченицу да би се накашљао, а неколико пута је изгубио ток мисли.

Бајден је сазвао конференцију како би умирио критичаре из редова демократа који траже да се повуче из изборне трке након конфузне дебате против главног ривала, међутим, сада је само појачао забринутост дајући контрадикторне примједбе, заборављајући питања, али и дајући непрецизне одговоре.

Бајден заоштрава ситуацију: Ми одлучујемо колико дубоко у руску територију може гађати Кијев

Бајден заоштрава ситуацију: Ми одлучујемо колико дубоко у руску територију може гађати Кијев

Бајден није могао да се сјети тачне титуле генерала ваздухопловних снага и такође се мучио да изговори ријеч “неуролог” док је тврдио да неће тражити још један когнитивни преглед. Он је направио и низ других чињеничних грешака погрешно наводећи да Кина има мање од милијарду људи и помијешао ту земљу са Русијом.

Догађај који је трајао 59 минута укључивао је питања од 10 новинара унапријед одабраних од стране службе за медије Бијеле куће. Бајден је иначе изашао пред новинаре са скоро сат времена закашњења и читао је уводну ријеч од седам и по минута са телепромтера, пише Блиц.

Пратите нас и путем Вибера