Republikanski kandidat

Tramp reagovao na Bajdenove najnovije gafove

  • Izvor: Agencije
  • 12.07.2024. 08:48

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp reagovao je nakon najnovijih gafova američkog predsjednika Džozefa Bajdena.

"Sjajan posao, Džo“, poručio je Tramp Bajdenu.

Podsjećamo, američki predsjednik Džozef Bajden juče je imao dva ozbiljna gafa.

Najprije je grešku napravio dajući riječ predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom u obraćanju tokom posljednjeg dana samita NATO-a u Vašingtonu.

Bajden je htio da najavi Zelenskog ali je umjesto njega "prozvao“ "predsjednika Putina.

Ovo se desilo samo sat vremena prije konferencije koja je trebalo da bude Bajdenova "slamka spasa“ u kampanji nakon debakla koji je doživio u debati sa protivkandidatom Donaldnom Trampom.

Bajden je drugi gaf napravio na konferenciji za novinare na samitu NATO kada je govorio o tome da li ima povjerenje u Kamalu Haris, aktuelnu potpredsjednicu SAD.

Bajden nastavlja da niže lapsuse: Predstavljao Zelenskog a rekao

Bajden nastavlja da niže lapsuse: Predstavljao Zelenskog a rekao "predsjednik Putin“

"Vidite, ne bih izabrao potpredsjednicu Tramp za potpredsjednika da mislim da nije kvalifikovana da bude predsjednik“, rekao je Bajden odgovarajući na pitanja novinara.

Američki predsjednik je govorio tihim i hrapavim glasom, često je prekidao rečenicu da bi se nakašljao, a nekoliko puta je izgubio tok misli.

Bajden je sazvao konferenciju kako bi umirio kritičare iz redova demokrata koji traže da se povuče iz izborne trke nakon konfuzne debate protiv glavnog rivala, međutim, sada je samo pojačao zabrinutost dajući kontradiktorne primjedbe, zaboravljajući pitanja, ali i dajući neprecizne odgovore.

Bajden zaoštrava situaciju: Mi odlučujemo koliko duboko u rusku teritoriju može gađati Kijev

Bajden zaoštrava situaciju: Mi odlučujemo koliko duboko u rusku teritoriju može gađati Kijev

Bajden nije mogao da se sjeti tačne titule generala vazduhoplovnih snaga i takođe se mučio da izgovori riječ “neurolog” dok je tvrdio da neće tražiti još jedan kognitivni pregled. On je napravio i niz drugih činjeničnih grešaka pogrešno navodeći da Kina ima manje od milijardu ljudi i pomiješao tu zemlju sa Rusijom.

Događaj koji je trajao 59 minuta uključivao je pitanja od 10 novinara unaprijed odabranih od strane službe za medije Bijele kuće. Bajden je inače izašao pred novinare sa skoro sat vremena zakašnjenja i čitao je uvodnu riječ od sedam i po minuta sa telepromtera, piše Blic.

Pratite nas i putem Vibera