Републикански кандидат за предсједника САД

Трамп: Пристајем на дебату са Камалом Харис

  • Извор: Агенције
  • 03.08.2024. 08:05

Републикански кандидат за предсједника САД Доналд Трамп изјавио је да се договорио са ТВ каналом Фокс њуз да одржи дебату са потпредсједницом САД Камалом Харис 4. септембра.

Трамп је на својој друштвеној мрежи Truth Social навео да тај канал, ако Харис "из било ког разлога не жели или не може да учествује у дебати тог датума", исте вечери организује скуп у Градској скупштини у Пенсилванији и додао да ће град бити одређен касније.

Трамп је рекао да је дебата раније била заказана против тадашњег демократског кандидата, "поспаног" Џоа Бајдена на Еј-Би-Си Њузу, али је отказана јер Бајден више није кандидат.

Бивши предсједник САД је навео, такође, и да се суди са Еј-Би-Си Нетворком и телевизијским водитељем Џорџом Слопадопулосом чиме је, навео је, створен сукоб интереса.

Према ријечима Трампа, модератори дебате биће новинари Фокс њуза Брет Бајер и Марта Мекалум.

- Правила ће бити слична правилима моје дебате са поспаним Џоом, према коме је његова странка ужасно поступила. Као што је свима познато, демократе су противуставно узеле кандидата за кога се знало да ће бити поражен и без церемоније га замијениле новим кандидатом. Ово никада раније није урађено и представља пријетњу демократији, али сам потпуно спреман да прихватим резултате овог "пуча" и замијеним Џоа Камалом Харис - казао је Трамп.

Трамп сматра да није фер што је Демократска странка "бацила новог кандидата у ринг", с обзиром на то да је побиједио Бајдена у дебати.

- Без обзира на то, различити кандидати или не, њихове лоше политике су исте и то ће бити откривено на дебати 4. септембра. Радујем се сусрету и дебати. Овај датум је прикладан, јер је непосредно прије почетка пријевременог гласања на председничким изборима које ће бити 6. септембра - поручио је Трамп.

Потпредсједница САД Камала Харис добила је довољно гласова делегата да постане кандидат Демократске странке на предсједничким изборима у новембру, рекао је синоћ предсједник Демократског националног комитета Џејми Харисон.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 11:30 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина