Republikanski kandidat za predsjednika SAD

Tramp: Pristajem na debatu sa Kamalom Haris

  • Izvor: Agencije
  • 03.08.2024. 08:05

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp izjavio je da se dogovorio sa TV kanalom Foks njuz da održi debatu sa potpredsjednicom SAD Kamalom Haris 4. septembra.

Tramp je na svojoj društvenoj mreži Truth Social naveo da taj kanal, ako Haris "iz bilo kog razloga ne želi ili ne može da učestvuje u debati tog datuma", iste večeri organizuje skup u Gradskoj skupštini u Pensilvaniji i dodao da će grad biti određen kasnije.

Tramp je rekao da je debata ranije bila zakazana protiv tadašnjeg demokratskog kandidata, "pospanog" Džoa Bajdena na Еj-Bi-Si Njuzu, ali je otkazana jer Bajden više nije kandidat.

Bivši predsjednik SAD je naveo, takođe, i da se sudi sa Еj-Bi-Si Netvorkom i televizijskim voditeljem Džordžom Slopadopulosom čime je, naveo je, stvoren sukob interesa.

Prema riječima Trampa, moderatori debate biće novinari Foks njuza Bret Bajer i Marta Mekalum.

- Pravila će biti slična pravilima moje debate sa pospanim Džoom, prema kome je njegova stranka užasno postupila. Kao što je svima poznato, demokrate su protivustavno uzele kandidata za koga se znalo da će biti poražen i bez ceremonije ga zamijenile novim kandidatom. Ovo nikada ranije nije urađeno i predstavlja prijetnju demokratiji, ali sam potpuno spreman da prihvatim rezultate ovog "puča" i zamijenim Džoa Kamalom Haris - kazao je Tramp.

Tramp smatra da nije fer što je Demokratska stranka "bacila novog kandidata u ring", s obzirom na to da je pobijedio Bajdena u debati.

- Bez obzira na to, različiti kandidati ili ne, njihove loše politike su iste i to će biti otkriveno na debati 4. septembra. Radujem se susretu i debati. Ovaj datum je prikladan, jer je neposredno prije početka prijevremenog glasanja na predsedničkim izborima koje će biti 6. septembra - poručio je Tramp.

Potpredsjednica SAD Kamala Haris dobila je dovoljno glasova delegata da postane kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u novembru, rekao je sinoć predsjednik Demokratskog nacionalnog komiteta Džejmi Harison.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: