Intervju za "Njujork post"

Tramp otkriva: Ko je umiješan u Bajdenovo povlačenje iz izborne trke

  • Izvor: RT Balkan
  • 24.07.2024. 08:06

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp ocijenio je da nekadašnji američki predsednik Barak Obama ne podnosi američkog lidera Džozefa Bajdena, te da ga je zajedno sa drugim vodećim demokratama primorao da se povuče iz izborne trke.

"Obama Bajdena ne podnosi i nije podržao njegovu nominaciju za demokratskog kandidata za predsjednika SAD. Čak ga je i bivša predsjednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi odbacila", kazao je Tramp u intervjuu za "Njujork post".

Prema njegovim riječima, sve demokrate su napustile Bajdena, primoravajući ga da bira između dobrovoljnog napuštanja trke ili prinude, stoga nije imao izbora.

Tramp: Ako postanem predsjednik, saznaćete istinu o atentatu

Tramp: Ako postanem predsjednik, saznaćete istinu o atentatu

Nakon skoro mjesec dana iznenađujuće agresivne medijske kampanje i intenzivnih poziva velikog broja demokrata da se povuče iz predsjedničke trke, američki predsjednik i dojučerašnji predsjednički kandidat Džozef Bajden objavio je da se ipak neće nadmetati na izborima u novembru.

Naime, Bajden je podržao Kamalu Haris kao kandidata demokrata. 

Mnogi republikanci su rekli da, pošto Bajden ne može da se kandiduje za drugi mandat, ne bi trebalo da nastavi da obavlja funkciju.

Sam predsjednik SAD još nije objasnio razloge za svoju odluku, a ranije je odbacio sve tvrdnje zbog godina i zdravlja i rekao da će se povući iz izborne trke samo ako ga na to pozove "svemogući Bog".

Pratite nas i putem Vibera