Osumnjičeni učestvovao i u neredima na Kapitolu

Tramp objavio navodnu Obaminu adresu, policija tamo uhapsila naoružanog muškarca

  • Извор: Индекс
  • 06.07.2023. 14:49

Bivši američki predsjednik Donald Tramp objavio je na jednoj društvenoj mreži adresu na kojoj navodno živi bivši američki predsjednik Barak Obama.

Kasnije istog dana, 29. juna, policija je na toj adresi uhapsila naoružanog muškarca, objavili su juče savezni tužioci otkrivajući nove detalje o slučaju.

Hanter Bajden boravio u Bijeloj kući u petak, u nedjelju pronađen kokain

Hanter Bajden boravio u Bijeloj kući u petak, u nedjelju pronađen kokain

Taylor Taranto (37), za koga tužioci kažu da je učestvovao u neredima 6. januara 2021. na američkom Kapitolu, u svom je kombiju držao dva vatrena oružja i stotine komada streljiva, navodi tužiteljstvo.

Rekao da traži dobar ugao za pucanje

Taranto je na dan hapšenja podijelio Trampovu objavu s Truth Sociala u kojoj je navedena navodna adresa. "Opkolili smo ove gubitnike! Vidimo se u paklu, Podestinom i Obaminom", napisao je Taranto na Telegramu referirajući se na Johna Podestu, bivšeg šefa demokratske predsjedničke kampanje Hilari Klinton 2016.

Tramp: Kokain koristili Džozef i Hanter Bajden

Tramp: Kokain koristili Džozef i Hanter Bajden

Taranto je takođe rekao sljedbenicima na svom YouTube live streamu da je tražio "dobar ugao za pucanj", rekli su tužioci.

Advokat koji zastupa Taranta nije odmah komentarisao slučaj, ali u zahtjevu za njegovo puštanje na slobodu prije suđenja naveo je da ne postoji opasnost od bijega te da je služio u Iraku prije nego što je časno otpušten iz američke mornarice.

Bajden, Tramp i Desantis, duhovni guru i antivakser: Ko su kandidati za predsjednika SAD?

Bajden, Tramp i Desantis, duhovni guru i antivakser: Ko su kandidati za predsjednika SAD?

Taranto se već suočava s četiri prekršajna postupka povezana s napadom na Kapitol, kada se, prema tužiocima, pridružio rulji koja je provalila u zgradu i probila se do dvorane Predstavničkog doma. Tarantova supruga rekla je istražiocima da je ovaj put došao u Vašington zbog ponude predsjedavajućeg Zastupničkog doma Kevina McCarthyja da dostavi dosad neobjavljeni video napada 6. januara u zamjenu za blažu kaznu.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина