Izbori u novembru

Tramp izabrao ko će mu biti potpredsjednik ako pobijedi

  • Izvor: Telegraf
  • 15.07.2024. 22:07

Donald Tramp, bivši predsjednik SAD, izabrao je danas, prvog dana konvencije Republikanske stranke svog kandidata ko će mu biti potpredsjednik ukoliko pobijedi na izborima zakazanim za prvi utorak u novembru.

To je senator iz Ohaja Džej Di Vens.

Vens je, kako prenose američki mediji, privukao pažnju šire javnosti nakon što je 2016. objavio svoje memoare, nakon što je Tramp izabran za predsjednika.

On je senator manje od dvije godine ali se etablirao kao jedan od najžešćih Trampovih branilaca i pobornika njegove parole "Učinimo Ameriku ponovo velikom".

Vens je naročito angažovan u Trampovom timu po pitanju spoljne politike, trgovine i imigracije.

Tramp je na svojoj društvenoj mreži "Truth social“ objavio kako će senator JD Vens, biti njegov kandidat za potpredsjednika.

"Nakon dugo razmišljanja i mnogo talentovanih kandidata, odlučio sam kako je mjesto potpredsjednika SAD najprikladnije za senatora Džej Di  Vensa", naveo je Tramp i dodao:

"On je služio zemlji kao marinac, diplomirao je na Univerzitetu u Ohaju, a završio je pravo na Jejlu. Uspješan je biznismen i tokom kampanje usredsrediće se na ljude za koje se do sada hrabro borio, američke radnike i farmere u Pensilvaniji, Mičigenu, Ohaju... Kao potpredsjednik, on će nastaviti da se bori za naš Ustav, stati uz naše trupe i učiniće sve što može da mi pomogne da Ameriku ponovo učinimo velikom", napisao je Tramp.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: