Саобраћајна несрећа

Трагедија у Шпанији: Камион ударио у контролни пункт, шесторо мртвих

  • Извор: Нова.рс
  • 19.03.2024. 15:48

Шест особа је погинуло, а три су тешко повријеђене у саобраћајној несрећи у Лос Паласиосу, близу Севиље, када је камион с робом ударио у контролни punkt Цивилне гарде шпанске агенције за спровођење закона.

Међу погинулима су и два наоружана агента ове институције, који су били на том punktu, а још тројица су повријеђена. Остали погинули су цивили који су се налазили у друга два возила која су била у близини пункта, преноси "Паис".

Несрећа се догодила јуче ујутро око 4:40 по локалном времену, када су припадници Групе за брзу акцију Цивилне гарде (ГАР), који су били на контроли наркотика на 25. километру ауто-пута АП-4 према Севиљи, зауставили приколицу, рекли су истражни извори.

Према тим истим изворима, након што је добио инструкције од агената, возач је скренуо према службеним возилима ГАР-а и још два цивилна возила, која су погођена. Све указује, према првим назнакама истих извора, да је ријеч о несрећи изазваној умором, сном или грешком.

Возач камиона, који није повријеђен, ухапшен је, а тестови на алкохол и дрогу су негативни. Са њим је била и друга особа, која такође није повријеђена. 

Приколица, која је превозила парадајз, стигла је из луке Алхесирас и требало је да стигне у мјесто Гароман.

Возач камиона је радио за друмску компанију за логистику транспорт робе "Трансморо С.Л.", која се налази у Лусена дел Пуерту, близу Гаромана, преноси Нова.

Један од правних савјетника компаније отишао је на мјесто догађаја, а из поштовања према породицама преминулих одбио је да даје било какве изјаве док ова несрећа не буде расвијетљена.

Цивилна гарда је преко налога на платформи X изјавила саучешће породицама погинулих и повријеђених. 

"Болно збогом шесторо људи који су изгубили живот у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у Лос Паласиосу", наведено је у објави.

Погинули су, како је саопштио тај оружани институт, први каплар Енеко Лира Гомез и агент Хуан Хесус Лопез Алвареза, повријеђени су пребачени у болницу "Макарена" у Валмеу и Трауматолошки центар "Вирхен дел Росио" у Севиљи. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 01:05 Ноћни програм

    Ноћни програм