Saobraćajna nesreća

Tragedija u Španiji: Kamion udario u kontrolni punkt, šestoro mrtvih

  • Izvor: Nova.rs
  • 19.03.2024. 15:48

Šest osoba je poginulo, a tri su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći u Los Palasiosu, blizu Sevilje, kada je kamion s robom udario u kontrolni punkt Civilne garde španske agencije za sprovođenje zakona.

Među poginulima su i dva naoružana agenta ove institucije, koji su bili na tom punktu, a još trojica su povrijeđena. Ostali poginuli su civili koji su se nalazili u druga dva vozila koja su bila u blizini punkta, prenosi "Pais".

Nesreća se dogodila juče ujutro oko 4:40 po lokalnom vremenu, kada su pripadnici Grupe za brzu akciju Civilne garde (GAR), koji su bili na kontroli narkotika na 25. kilometru auto-puta AP-4 prema Sevilji, zaustavili prikolicu, rekli su istražni izvori.

Prema tim istim izvorima, nakon što je dobio instrukcije od agenata, vozač je skrenuo prema službenim vozilima GAR-a i još dva civilna vozila, koja su pogođena. Sve ukazuje, prema prvim naznakama istih izvora, da je riječ o nesreći izazvanoj umorom, snom ili greškom.

Vozač kamiona, koji nije povrijeđen, uhapšen je, a testovi na alkohol i drogu su negativni. Sa njim je bila i druga osoba, koja takođe nije povrijeđena. 

Prikolica, koja je prevozila paradajz, stigla je iz luke Alhesiras i trebalo je da stigne u mjesto Garoman.

Vozač kamiona je radio za drumsku kompaniju za logistiku transport robe "Transmoro S.L.", koja se nalazi u Lusena del Puertu, blizu Garomana, prenosi Nova.

Jedan od pravnih savjetnika kompanije otišao je na mjesto događaja, a iz poštovanja prema porodicama preminulih odbio je da daje bilo kakve izjave dok ova nesreća ne bude rasvijetljena.

Civilna garda je preko naloga na platformi X izjavila saučešće porodicama poginulih i povrijeđenih. 

"Bolno zbogom šestoro ljudi koji su izgubili život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Los Palasiosu", navedeno je u objavi.

Poginuli su, kako je saopštio taj oružani institut, prvi kaplar Еneko Lira Gomez i agent Huan Hesus Lopez Alvareza, povrijeđeni su prebačeni u bolnicu "Makarena" u Valmeu i Traumatološki centar "Virhen del Rosio" u Sevilji. 

Pratite nas i putem Vibera