Далас

Торнадо прегазио дио Америке, најмање 7 мртвих

  • Извор: Агенције
  • 26.05.2024. 18:02

Најмање 7 људи погинуло је након што је торнадо прегазио централни дио Америке, уништавајући зграде и бензинску пумпу која је пружала уточиште десетинама људи.

Јаке олује развиле су се над Тексасом и Оклахомом у суботу навече, при чему је округ Кук сјеверно од Даласа у Тексасу био међу најтеже погођеним подручјима.

Шериф округа Реј Сапингтон изјавио је да је пет људи погинуло, додајући да се очекује да ће број жртава расти.

Станари свједочили хорору: Човјек се објесио на зграду, конопац му откинуо главу

Станари свједочили хорору: Човјек се објесио на зграду, конопац му откинуо главу

"Тренутно још увијек спашавамо људе и трагамо за несталима. Надам се да још увијек можемо пронаћи преживјеле", рекао је локалним медијима.

Снимци које су емитовали локални медији показују како је бензинска пумпа готово потпуно уништена, а дијелови су оштетили и аутомобиле који су били у близини.

У Оклахоми су двије особе погинуле у округу Мејс, а шест их је повријеђено, саопштила је локална управа за хитне ситуације за "ББЦ".

Олује су преврнуле камионе и затвориле ауто-пут у близини Даласа.

Невријеме протутњало дијеловима Србије и направило хаос

Невријеме протутњало дијеловима Србије и направило хаос

Национална метеоролошка служба издала је у суботу упозорења на торнадо за дијелове Тексаса и Оклахоме, подручја која су већ била захваћена екстремним врућинама.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.