Огласила се породица

Тијело све вријеме било у мртвачници: Сеад пронађен након 4 мјесеца, тражили га 13 година

  • Извор: Блиц
  • 01.06.2024. 13:57

Сеад Кукурузовић је нестао прије 13 година, 17. марта 2011. године, а његова породица је тек недавно сазнала како је заправо пронађен четири мјесеца након нестанка.

А све то вријеме тијело је стајало на Заводу за судску медицину.

О стравичном случају се на Фејсбуку огласила сестра несталог Сеада, Алма Смојвер. Истакла је како је цијела породица изузетно погођена.

– Ја се не осјећам као да је крај јер је прича о његовом проналаску апсолутно невјероватна, безумна и потпуно сулуда. Наиме, пронађен је 25.7.2011. у ријеци Сави, код моста на Сајмишној цести код Мичевца, заплетен у некакве стубове или жице код моста; нашли су га радници који су тих дана ваљда нешто радили на том истом мосту. Потом су звали полицију, полиција га је однијела на Завод за судску медицину гдје су 26.7. направили обдукцију, по свему судећи извадили ДНК и потом леш у стању распадања, тзв. сапонификације и потпуно без могућности физичког распознавања, стрпали у свој фрижидер. Гдје ће мој брат остати наредних 13 година – стоји у објави Сеадове сестре Алме.

Тринаест година су се сваки дан питали гдје је њихов брат и син, ујак и стриц.

Објаснила је како су их обавијестили гдје се тијело заправо налази.

– И онда једног дана, један полицајац назове мог брата, каже му да је ЕУ покренула пројект формирања картотеке несталих особа на подручју држава чланица и да ли би хтјели њега увести у картотеку. Бураз пристаје, родитељи одлазе дати ДНК. Два и по мјесеца послије, погађате, нама јављају да леш с тим ДНК имају у Заводу за судску медицину… Ко ту није радио свој посао, не знам, јер могуће је да је на низ страна направљена грешка – истакла је Алма.

Од Сеада се путем Фејсбука опростио и његов пријатељ Дино Тременс. Испричао је све бизарности овог случаја те истакао како је тешко све процесуирати.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.