Предсједнички кандидат

Тежак ударац за Бајдена: Донатори пријете, одоше милиони

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 12.07.2024. 22:55

Донатори су најавили да ће ускратити 90 милиона долара финансирања за Демократску странку ако се Џо Бајден не повуче из предсједничке трке, преноси Телеграф.

Тај новац је на чекању у највећем про-Бајденовом политичком комитету, "Future Forward", рекли су извори за Њујорк тајмса.

Аксиос је извијестио да кључни донатори пребацују средства у Конгрес, далеко од Бајдена.

У току су планови Бајденових критичара да га "збаце" са функције након што су га више пута позивали да се повуче из предсједничке трке. Бајден је, између осталих бројних гафова, назвао потпредсједницу Камалу Харис Трамповим (през)именом, а Зеленског је "крстио" у Путина на конференцији за новинаре током самита НАТО.

Неки од Бајденових најближих савезника, укључујући Барака Обаму, такође су забринути због његове поновне кандидатуре за предсједника САД. Али Бајденов тим га снажно брани и снажно је ангажован да одржи његову кампању живом.

Бајден ће вечерас одржати говор у Детроиту, у држави Мичиген, кључној држави коју демократе морају да побиједе на изборима у новембру.

Он је такође инсистирао на свом наступу на самиту НАТО-а у четвртак да ће се поново кандидовати и побиједити, упркос забринутости за поодмакле године и здравље након катастрофалног наступа у дебати са Трампом прије двије недјеље.

Али низ гафова, укључујући називање Камале Харис "потпредсједником Трампом", доводи до тога да многи сумњају у његову способност за други мандат.

Број чланова Представничког дома који позивају Бајдена да се не кандидује порастао је на 20.

(Јутарњи)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.