Predsjednički kandidat

Težak udarac za Bajdena: Donatori prijete, odoše milioni

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 12.07.2024. 22:55

Donatori su najavili da će uskratiti 90 miliona dolara finansiranja za Demokratsku stranku ako se Džo Bajden ne povuče iz predsjedničke trke, prenosi Telegraf.

Taj novac je na čekanju u najvećem pro-Bajdenovom političkom komitetu, "Future Forward", rekli su izvori za Njujork tajmsa.

Aksios je izvijestio da ključni donatori prebacuju sredstva u Kongres, daleko od Bajdena.

U toku su planovi Bajdenovih kritičara da ga "zbace" sa funkcije nakon što su ga više puta pozivali da se povuče iz predsjedničke trke. Bajden je, između ostalih brojnih gafova, nazvao potpredsjednicu Kamalu Haris Trampovim (prez)imenom, a Zelenskog je "krstio" u Putina na konferenciji za novinare tokom samita NATO.

Neki od Bajdenovih najbližih saveznika, uključujući Baraka Obamu, takođe su zabrinuti zbog njegove ponovne kandidature za predsjednika SAD. Ali Bajdenov tim ga snažno brani i snažno je angažovan da održi njegovu kampanju živom.

Bajden će večeras održati govor u Detroitu, u državi Mičigen, ključnoj državi koju demokrate moraju da pobijede na izborima u novembru.

On je takođe insistirao na svom nastupu na samitu NATO-a u četvrtak da će se ponovo kandidovati i pobijediti, uprkos zabrinutosti za poodmakle godine i zdravlje nakon katastrofalnog nastupa u debati sa Trampom prije dvije nedjelje.

Ali niz gafova, uključujući nazivanje Kamale Haris "potpredsjednikom Trampom", dovodi do toga da mnogi sumnjaju u njegovu sposobnost za drugi mandat.

Broj članova Predstavničkog doma koji pozivaju Bajdena da se ne kandiduje porastao je na 20.

(Jutarnji)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.