Dalas Aleksander

Teorija čuvenog snajperiste o napadu na Trampa: Kako je to moguće

  • Izvor: Agencije
  • 15.07.2024. 20:33

Dalas Aleksander veteran je koji je proveo 14 godina u snajperskom timu kanadske vojske, koji je bio zadužen za zaštitu svjetskih čelnika, uključujući i kanadskog premijera.

Bivši član elitne jedinice JTF2, koji je danas ambiciozni pjevač kantri muzike, tvrdi da je osoba koja je pucala na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa "imala pomoć" tokom atentata.

Aleksander sugeriše da je 20-godišnjak koji je pucao na skupu mogao da ima pomoć iznutra.

"Jako sam dobro upoznat sa ovakvim stvarima i znam kako bi to trebalo da izgleda, a ono što se juče dogodilo, uopšte ne sumnjam da je napadač imao pomoć unutar agencije, organizacije ili pak vlade", rekao je u videu koji je objavio na svojim profilima na Instagramu i Iksu.

Budite oprezni: Ovih 5 znakova do kraja mjeseca očekuju veliki troškovi

Budite oprezni: Ovih 5 znakova do kraja mjeseca očekuju veliki troškovi

Istraga još traje, pa se vjeruje da je napadač Tomas Metju Kruks djelovao sam. Kako prenose strani mediji, Kruks je legao na krov zgrade koji se nalazi oko 118 metara dalje od mjesta na kojem je Tramp držao svoj govor i zapucao prema pozornici. Aleksander pak tvrdi da nije trebalo da bude u mogućnosti da priđe tako blizu.

"Čim sam vidio onu fotografiju iz vazduha onoga što su rekli da se dogodilo, odmah mi to nije imalo smisla. Ne možete, usred bijela dana da dođete na krov zgrade koja se nalazi samo nekoliko stotina metara dalje od predsjednika. Ne možete da dođete u tu poziciju sa oružjem dok predsjednik drži govor. To se jednostavno ne može dogoditi. Čak ni ne morate biti snajperista da bi vam to bilo je*** jasno. Ti krovovi su najočiglednija mjesta na cijelom svijetu. Čak i učenici sedmog razreda znaju, kad ih pitaju šta treba da se uradi za osiguravanje bezbjednosti neke osobe, da prvo treba pogledati krovove oko mjesta na kojem se osoba nalazi i koji su u dometu oružja", rekao je Aleksander.

On smatra da se desilo nešto sumnjivo.

"Dakle, nešto se dogodilo, ali ja ne upirem prstom ni u koga. Previše je očigledno da je ovaj tip imao pomoć sa strane da bi mogao da se nađe u tom trenutku na tome mjestu. Ili je neko zažmirio ili je to bilo strateški isplanirano. Moralo je biti isplanirano do određenog nivoa, jer takvi događaji, takva bezbjednost, to nije mala stvar - a ovo je vrlo očito mjesto". kaže on.

Državljanin BiH izazvao tešku nesreću - dijete životno ugroženo

Državljanin BiH izazvao tešku nesreću - dijete životno ugroženo

Zaključio je da mu je "jako čudno da neko, ko je dovoljno dobar da se toliko približi meti koju je najteže uhoditi na cijelom svijetu, na kraju promaši tu metu".

"Ako već imate vještine da dođete tako blizu i izbjegnete sve to obezbjeđenje, sve slojeve bezbjednosti koje okružuju tako važnu osobu, onda bi trebalo da imate vještinu da pogodite iz prve. Ovo jednostavno nema smisla", objašnjava Aleksander, prenosi "Dejli mejl".

Metak koji je očigledno bio namijenjen Trampu projurio mu je pored desnog obraza i pogodio mu uho, a Aleksander je uvjeren da je napadač imao pomoć i to je ono što ga najviše zabrinjava.

Aleksander je bio član čuvene snajperske jedinice JTF 2, koja je izvela rekordni hitac u maju 2017. koristeći "mekmilan TAC-50“. Metak je prešao 3,5 kilometara, jureći vazduhom gotovo 10 sekundi, prije nego što je pogodio i ubio teroristu Islamske države dok je izlazio iz zgrade i kretao se prema automobilu.

Bivši agent tajne službe Džozef Lasorsa za "Dejli mejl" je izjavio da će morati da se poveća zaštita bivših predsjednika SAD-a te da će Donald Tramp od sada imati gotovo identičnu zaštitu kao i aktuelni predsjednik Džozef Bajden.

Dvostruko ubistvo u Topolnici: Pucao na supružnike, policija na terenu

Dvostruko ubistvo u Topolnici: Pucao na supružnike, policija na terenu

Republikanci u Predstavničkom domu planiraju da dovedu šeficu tajne službe Kimberli Čitl na, kako su najavili, žestoko ispitivanje 22. jula, da zatraže odgovore.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: