Кинески предсједник

Сви детаљи посјете Си Ђинпинга Београду: Чуваће га више од 3.000 полицајаца

  • Извор: Курир
  • 06.05.2024. 12:00

Предсједник Кине Си Ђинпинг боравиће 7. и 8. маја у званичној посјети Србији, угостиће га предсједник Србије Александар Вучић, а поводом ове важне посјете све ће бити организовано на највишем нивоу, сазнаје Курир.

Како Курир сазнаје, у Београд стиже велика делегација са око 400 људи. Предсједника Кине дочекаће МИГ-ови који ће допратити његов авион од границе до Београда, а такође ће га и испратити.

Предсједника Кине чуваће око 3.400 полицајаца, а гарда ће га дочекати на аеродрому. Дочек ће бити уприличен фолклором, цвијећем, а биће постављене и кинеско-српске заставице дуж цијелог пута. Такође, биће исписане поруке на надвожњацима, а биће постављен и велики зид са поруком за предсједника Кине на аеродрому.

Свечани дочек биће организован и испред Палате Србија. Овом приликом биће потписано и тридесетак споразума. Током ручка служиће се српска јела и вина, а предсједник Вучић ће му лично служити српска вина, од пјенушавца до дезертног, највећим дијелом аутохтоне српске сорте.

За предсједника Кине биће уприличен и музички програм, а пјеваће дјевојка из Србије пјесму "Моја домовина и ја" на кинеском, а хор Чаролије пјесму "Прелијепи цвијет јасмина“, такође на кинеском. Програм ће бити завршен пјесмом "Ово је Србија".

Подсјетимо, Вучић се јутрос састао са кинеским амбасадором Ли Мингом.

"Посљедње припреме за посјету предсједника Си Ђинпинга, која је за Србију од највећег значаја у сваком смислу. Част коју својим доласком чини нашој земљи, немјерљива је за све нас, поготово имајући у виду планове Србије за снажно убрзање свеопштег развоја, као и глобални геополитички контекст“, навео је Вучић.

Како је додао, поносан је на челично пријатељство са Кином.

"Са нестрпљењем чекамо посјету предсједника Сија, увјерени да ће наше гостопримство показати колико Србија цијени партнерство са овом великом земљом", написао је Вучић на званичном Инстаграм налогу након састанка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: