Цијене расту

Све скупље и за оне који не посте

 • Извор: АТВ
 • 17.03.2024. 19:27

Јесте да је Влада Српске донијела уредбу о ограничењу и маржи и цијена основних намирница, али стиче се утисак да је појединцима, само небо граница. За обичну кифлу сада грађани морају издвојити и до 0,70 КМ. Кажу да им је ситуација са високим цијенама постала сулуда.

"Мислим да су све цијене порасле, без икаквог оправдања, без икаквог побољшања квалитета и без икаквог објашњења нама као купцима, мислим да то није у реду и да сви то некако прећутно прихватају", "Никад горе", "Нереално је свуда, ево и на пијаци, сир био 3 КМ, сад је 10-12 КМ. Цијене су јако високо отишле", кажу грађани.

Да ли је у питању револт пекара, JER им је цијена основног хљеба сада ограничена на максимално 1.90, па дижу цијене осталих производа, питају се из удружења за заштиту потрошача. Мјесецима је оправдање било повећање минималца, данас се цијене дижу и без нарочитог оправдања. 

"Свједоци смо да ћете сада један ђеврек платити 1.80, да ћете плетенцу платити марку, да ли је заиста оправдано да из једног килограма брашна који је у малопродаји 1.40 колико се тих производа уопште направи? Заиста мислимо да нема ниједног оправдања", каже Муриса Марић, предсједник Удружења за заштиту потрошача "Дон" Приједор.

Почиње васкршњи пост:

Почиње васкршњи пост: "Јест скупље, али шта могу"

Закон о заштити потрошача на нивоу Републике Српске даје већа права потрошачима него у БиХ, кажу из бањалучког удружења "Реакција". Наравно, увијек се, кажу, може дорадити. 

"Наш закон на нивоу Републике Српске даје већи степен права, што наши потрошачи нажалост ријетко и користе. Требало би да се боримо и да будемо истрајни приликом остваривања наших потрошачких права", каже Душан Срдић, предсједник Удружења за заштиту потрошача "Реакција" Бањалука.

Мјесецима се најављује и нових 60 производа чија ће цијена бити ограничена. Можда би то требало да заустави дивљање цијена, ако за то већ не буде прекасно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

 • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

  Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.