London

Superjahta ruskog oligarha stavljena na aukciju

  • Извор: Аваз
  • 20.08.2022. 15:11

Superjahta "Aksiom" vrijedna 63 miliona funti (75 miliona dolara) stavljena je na aukciju nakon što su Velika Britanija, EU i SAD sankcionisale njenog vlasnika, ruskog oligarha Dmitrija Pumpjanskog.

Jahtu "Aksiom" su u martu zaplijenile britanske vlasti na Gibraltaru nakon što je američka banka JP Morgan saopštila da vlasnik tog broda Pumpjanski nije platio zajam od 17 miliona funti (20 miliona dolara), prenosi "BBC".

Brod dužine 72,5 metra u utorak će biti ponuđen na aukciji na sudu Admiraliteta bitanske prekomorske teritorije i po svemu sudeći biće prvi zaplijenjeni luksuzni brod prodat na aukciji otkako su uvedene sankcije za uticajne bogate Ruse zbog rata u Ukrajini.

Jahta ima šest dvokrevetnih kabina sa dodatnim prostorom za 20 članova posade, bazen, đakuzi, spa centar, 3D kino, džet skije i opremu za ronjenje.

Smatra se da će brod biti prodat za manje od njegove procijenjene vrijednosti s obzirom na to da će u ponudi biti samo jedan dan, a novac od prodaje biće prebačen na račun banke JP Morgan.

Pumpjanski, čije je lično bogatstvo procijenjeno na 1,84 milijardi funti, vlasnik je i predsjednik kompanije OAO TMK za proizvodnju čeličnih cijevi kojima snabdijeva Gazprom.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.