Швајцарска

Страшне сцене са мјеста пада скеле: Најмање три особе погинуле, страхује се да има још мртвих!

  • 12.07.2024. 20:48

У Прилију, приградској општини Лозане, у петак се урушио дио грађевинске скеле. Том приликом су најмање три особе погинуле, а четири су тешко повријеђене, док су по двије особе задобиле средње тешке и лаке повреде.

Ипак, биланс још није коначан, саопштила је полиција кантона Во, јавља "Neue Zürcher Zeitung".

Несрећа се догодила око 9.20 часова на градилишту на западу Лозане. На том мјесту, у непосредној близини стадиона хокејашког клуба Лозана ХЦ, тренутно се тржни центар "Malley Lumière" проширује са 19-спратном дрвеном кулом високом 60 метара. У тренутку несреће, према ријечима полиције, неколико радника се налазило на скели.

Шест особа је пребачено у Универзитетску болницу у Лозани, а једна је хеликоптером пребачена у Универзитетску болницу у Женеви. Још 20 особа које су биле укључене у инцидент, али нису повријеђене, као и чланови породица жртава, добили су психолошку подршку од хитног тима.

Ватрогасци тренутно раде са специјализованим фирмама на стабилизацији скела на преостале три фасаде зграде. Ови радови су отежани због лоших временских услова који су најављени за касно послијеподне, наводи се у саопштењу за медије. Подручје око оштећене зграде остаје затворено због опасности од пада.

Мајка и отац ножем убили ћерку (14)?: Дјевојчица неколико сати прије смрти објавила снимак, није ни слутила!

Мајка и отац ножем убили ћерку (14)?: Дјевојчица неколико сати прије смрти објавила снимак, није ни слутила!

За сада нема потврђених информација о узроку урушавања. Према новинама "Le Temps", наводно је теретни лифт отказао и повукао скелу за собом. Власник зграде је осигурање за несреће Сува. Тужилаштво кантона Во покренуло је истрагу о околностима и узроцима несреће.

"Сухој" пао због отказивања мотора

Службе хитне помоћи, укључујући полицију, спасилачке тимове, цивилну заштиту и ватрогасце, биле су присутне у великом броју. Укупно је 180 особа учествовало у акцији. Такође су ангажовани Рега хеликоптерска служба и ватрогасни воз Швајцарских жељезница (СББ).

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.