Švajcarska

Strašne scene sa mjesta pada skele: Najmanje tri osobe poginule, strahuje se da ima još mrtvih!

  • 12.07.2024. 20:48

U Priliju, prigradskoj opštini Lozane, u petak se urušio dio građevinske skele. Tom prilikom su najmanje tri osobe poginule, a četiri su teško povrijeđene, dok su po dvije osobe zadobile srednje teške i lake povrede.

Ipak, bilans još nije konačan, saopštila je policija kantona Vo, javlja "Neue Zürcher Zeitung".

Nesreća se dogodila oko 9.20 časova na gradilištu na zapadu Lozane. Na tom mjestu, u neposrednoj blizini stadiona hokejaškog kluba Lozana HC, trenutno se tržni centar "Malley Lumière" proširuje sa 19-spratnom drvenom kulom visokom 60 metara. U trenutku nesreće, prema riječima policije, nekoliko radnika se nalazilo na skeli.

Šest osoba je prebačeno u Univerzitetsku bolnicu u Lozani, a jedna je helikopterom prebačena u Univerzitetsku bolnicu u Ženevi. Još 20 osoba koje su bile uključene u incident, ali nisu povrijeđene, kao i članovi porodica žrtava, dobili su psihološku podršku od hitnog tima.

Vatrogasci trenutno rade sa specijalizovanim firmama na stabilizaciji skela na preostale tri fasade zgrade. Ovi radovi su otežani zbog loših vremenskih uslova koji su najavljeni za kasno poslijepodne, navodi se u saopštenju za medije. Područje oko oštećene zgrade ostaje zatvoreno zbog opasnosti od pada.

Majka i otac nožem ubili ćerku (14)?: Djevojčica nekoliko sati prije smrti objavila snimak, nije ni slutila!

Majka i otac nožem ubili ćerku (14)?: Djevojčica nekoliko sati prije smrti objavila snimak, nije ni slutila!

Za sada nema potvrđenih informacija o uzroku urušavanja. Prema novinama "Le Temps", navodno je teretni lift otkazao i povukao skelu za sobom. Vlasnik zgrade je osiguranje za nesreće Suva. Tužilaštvo kantona Vo pokrenulo je istragu o okolnostima i uzrocima nesreće.

"Suhoj" pao zbog otkazivanja motora

Službe hitne pomoći, uključujući policiju, spasilačke timove, civilnu zaštitu i vatrogasce, bile su prisutne u velikom broju. Ukupno je 180 osoba učestvovalo u akciji. Takođe su angažovani Rega helikopterska služba i vatrogasni voz Švajcarskih željeznica (SBB).

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: