Окружни суд Добој

Рекордна пресуда: Пијаном возачу 13 година затвора за погибију два брата!

Данијел Ђукић (21) осуђен је у Окружном суду у Добоју на 13 година затвора јер је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули браћа Игор (26) и Немања Шуматић (28) из Добоја, док је повријеђено пет особа, као и он сам!

Oво је највиша казна коју су судови у Републици Српској икада изрекли за саобраћајну несрећу. Пресуда није правоснажа и дозвољена је жалба Врховном суду Републике Српске.

Осим казне затвора Ђукићу је изречена и казна одузимања возачке дозволе на период од осам година, с тим да се вријеме проведено у затвору не урачунава у вријеме трајање казне. Уколико Ђукић, у вријеме трајања забране, буде возио суд ће му за сваких шест мјесеци забране одредити мјесец затвора.

Ни дана затвора: За смрт суграђанина новчана казна!

Ни дана затвора: За смрт суграђанина новчана казна!

Трагедија се догодила 20. августа 2022. године, око поноћи, на магистралном путу Шешлије - Подновље у Мајевцу код Добоја. У пресуди се наводи да је Ђукић возио пијан са 1,53 промила алкохола у крви. У тренутку несреће возио је ”ауди А4” и то брзином од најмање 134 km/h, на мјесту гдје је ограничење до 50 km/h.

”Оптужени је био под дејством алкохола усљед чега није био способан за безбједну вожњу. Доласком у близину основне школе оптужени се, мимо прописа, кретао брзином од најмање 134,14 km/, умјесто да се кретао у границама дозвољене брзине до 50 km/h. Иако је био свјестан да кршењем саобраћајних прописа може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност животе људи, он је пристао на наступање такве посљедице”, наводи се у пресуди.

Пијан скривио смрт двојице младића, осуђен на шест и по година затвора

Пијан скривио смрт двојице младића, осуђен на шест и по година затвора

Појашњава се да је Ђукић ”аудијем” од позади ударио у ”форда” којим је управљао Игор Шуматић, а који се с некатегорисане површине укључио на магистралу. 

”Оптужени је сустигао ”форда” и предњом страном ударио у задњи дио возила након чега се ”форд”, у неконтролисаном кретању, занио и прешао на лијеву страну коловоза. Потом је наишао на нишу са лијеве стране, гдје је дошло до судара са ”пасатом” који је наишао из супротног правца, а којим је управљао С.М.”, наводи се у пресуди.

За смрт синова Аљићу шест година затвора

За смрт синова Аљићу шест година затвора

Усљед тога возач ”форда” Игор Шуматић је задобио повреде главе, вратне кичме, расцјепе штитне и хрскавице душника, нагњече плућа и прелом надлактиче усљед чега је преминуо на путу до болнице. Његов брат Немања, који је био сувозач у ”форду,” задобио је вишеструке повреде од којих је на мјесту остао мртав.

У судару је тешке повреде задобио Ђукићев сувозач С.Р. у виду прелома кичменог стуба, те ране на глави и врату, док је путник А.Ф. задобио лакше повреде. Возач ”пасата” С.М. лакше је повријеђен, као и његови сапутници М.С. и С.М.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм