Odvijala se prava drama

Snimci sa prethodne misije Titana lede krv u žilama: Кapetan je izgubio kontrolu nad podmornicom

  • Извор: Агенције
  • 05.07.2023. 20:31

Pet putnika je bilo na 300 metara od olupine Titanika tokom prošlogodišnje misije kada je pilot Skot Grifit rekao „imamo problem“ – riječi koje niko ne želi da čuje na oko 3.800 metara ispod nivoa mora.

Snimak iz unutrašnjosti podmornice, snimljen kao dio BBC-jevog dokumentarca iz 2022. prikazuje zabrinutu ekipu koja sluša Grifita dok im govori kako nešto nije u redu s Titanovim potisnicima.

Tehnička greška značila je da se podmornica nekontrolisano vrti u krug i nije mogla da se kreće naprijed niti nazad.

Jedna putnica je viđena sa glavom u rukama dok su putnici bespomoćno čekali na pomoć posade na matičnom brodu.

U dokumentarcu, zabrinuti Grifit je rekao putnicima:

„Ne znam šta se dešava, osjećam se kao… Ne znam šta se dešava. Nešto nije u redu s mojim potisnicima. Pokušavam i ništa se ne događa. O ne, imamo problem. Kada se guramo naprijed, jedan od potisnika upravo sada ide unazad", rekao je Grifit.

Putnik podmornice Titan: Zaglavili smo na dnu, on nam je rekao da spavamo

Putnik podmornice Titan: Zaglavili smo na dnu, on nam je rekao da spavamo

Vidi se kako Grifit, sa zabrinutošću, mahnito radi na kompjuteru prije nego što je pitao posadu, koja je gledala kroz jedan otvor na podmornici, da li se okreće, na šta je ona odgovorila potvrdno, piše Dejli mejl.

U intervjuu nakon ove misije, Rojas je za BBC rekao:

"Znate šta sam mislio, nećemo uspjeti. Mi smo bukvalno 300 metara od Titanika i iako smo već u polju krhotina, ne možemo nigdje da idemo osim da se vrtimo u krug". rekao je Rojas.

Dokumentarac prikazuje i izvršnog direktora Oušngejta Stokton Raša, koji je poginuo na podmornici Titan sa još četvoro putnika prošlog mjeseca nakon što je podmornica implodirala.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)