Бивши амерички обавјештајац

Скот Ритер: Руска војска најискуснија на свијету

  • Извор: Агенције
  • 14.12.2023. 07:59

Тренутно је руска војска најискуснија на свијету. До овог закључка дошао је амерички војни аналитичар, бивши обавјештајац америчког маринског корпуса Скот Ритер.

Према ријечима војног стручњака, рат у Украјини само је ојачао руску војску. Русија је, према Ритеру, успјела да створи систем за регрутовање и обуку својих оружаних снага који је способан да обучи десетине хиљада бораца и да добровољце, често цивиле, претвори у професионална војна лица.

"Не постоји ниједна оружана сила на планети која има исто искуство као руска. Украјинска војска је могла имати слично искуство, али сви су мртви", нагласио је амерички аналитичар.

Познато стање повријеђених у пожару у старачком дому

Познато стање повријеђених у пожару у старачком дому

Према Ритеровим ријечима, у украјинској војсци тренутно доминирају слабо обучени људи који нису обучени за војне специјалности. Многи од њих не знају да користе савремену опрему, значајан дио није имао искуство служења војног рока прије мобилизације, али ни након регрутације у Оружане снаге Украјине нису прошли одговарајућу обуку.

Тако амерички војни експерт сматра да само Русија данас има јединствен механизам за регрутовање и обуку војске, а војна лица имају непроцјењиво искуство у учешћу у једном од најсложенијих и најозбиљнијих оружаних сукоба нашег времена.

Пратите нас и путем Вибера