Бивши замјеник премијера

Скандал: Посланик лежао на улици и псовао

  • Извор: Индекс
  • 12.02.2024. 14:12

Актуелни аустралијски посланик и бивши замјеник премијера Барнаби Џојс огласио се након што је објављен снимак на којем он лежи на плочнику у Канбери и псује на свој мобител. Истовремено, расте притисак на Националну странку Аустралије да санкционира свог члана.

Тамошњи медији тврде како Џојс није присуствовао страначком састанку на којем се расправљало о инциденту. Очекује се да ће шеф странке Давид Литлепроуд обавити разговор са њим током данашњег дана. 

Премијер затражио објашњење

У петак је Дејли Мејл Аустралија објавио снимак на којем посланик лежи лицем према горе на плочнику, док су му ноге на жардињери за цвијеће, те телефонира и изговара вулгарности. Џојс је за мрежу Севен признао да је "направио велику грешку" мијешајући алкохол с лијеком на рецепт који је узимао". 

"Пијем лијекове на рецепт и кажу вам да се одређене ствари могу догодити ако пијете, и 100 одсто су у праву. Не тражим саосјећање и не тражим изговор. Остаћу при томе. Сјео сам на жардињеру, пао сам и снимљен сам", рекао је. 

Тежак судар камиона код Добоја, има повријеђених

Тежак судар камиона код Добоја, има повријеђених

Премијер Ентони Албанесе је у петак рекао да се посланик Џојс налази у "очито тешким околностима". У недјељу је затражио објашњење догађаја. 

"Мислим да ће се људи такође размишљати каква би била реакција да се министар из моје владе тако понаша? Мислим да једноставно треба објашњење онога што се догодило", поручио је.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм