Bivši zamjenik premijera

Skandal: Poslanik ležao na ulici i psovao

  • Izvor: Indeks
  • 12.02.2024. 14:12

Aktuelni australijski poslanik i bivši zamjenik premijera Barnabi Džojs oglasio se nakon što je objavljen snimak na kojem on leži na pločniku u Kanberi i psuje na svoj mobitel. Istovremeno, raste pritisak na Nacionalnu stranku Australije da sankcionira svog člana.

Tamošnji mediji tvrde kako Džojs nije prisustvovao stranačkom sastanku na kojem se raspravljalo o incidentu. Očekuje se da će šef stranke David Litleproud obaviti razgovor sa njim tokom današnjeg dana. 

Premijer zatražio objašnjenje

U petak je Dejli Mejl Australija objavio snimak na kojem poslanik leži licem prema gore na pločniku, dok su mu noge na žardinjeri za cvijeće, te telefonira i izgovara vulgarnosti. Džojs je za mrežu Seven priznao da je "napravio veliku grešku" miješajući alkohol s lijekom na recept koji je uzimao". 

"Pijem lijekove na recept i kažu vam da se određene stvari mogu dogoditi ako pijete, i 100 odsto su u pravu. Ne tražim saosjećanje i ne tražim izgovor. Ostaću pri tome. Sjeo sam na žardinjeru, pao sam i snimljen sam", rekao je. 

Težak sudar kamiona kod Doboja, ima povrijeđenih

Težak sudar kamiona kod Doboja, ima povrijeđenih

Premijer Еntoni Albanese je u petak rekao da se poslanik Džojs nalazi u "očito teškim okolnostima". U nedjelju je zatražio objašnjenje događaja. 

"Mislim da će se ljudi takođe razmišljati kakva bi bila reakcija da se ministar iz moje vlade tako ponaša? Mislim da jednostavno treba objašnjenje onoga što se dogodilo", poručio je.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: