Берлин

Сирене завијале широм Њемачке - људима се 'ужарили' телевизори и телефони

  • Извор: Агенције
  • 12.09.2024. 14:07

Тачно у 11 часова данас су се у Њемачкој огласиле "сирене" са свих мобилних телефона, телевизора и радио апарата који су активни на територији те државе, у својеврсној проби узбуне најављеној прије неколико дана.

Саопштено је да ће се у исто вријеме огласити и класичне сирене за узбуну, али се то, по свему судећи, у многим мјестима уопште није догодило. Наиме, локалне заједнице су саме могле да одлуче да ли ће то учинити или не.

Ипак, чудан, пискави звук који је емитован са свих мобилних телефона био је сасвим довољан да изазове нелагоду, поготово код оних који нису знали о чему се ради и који су вјероватно помислили да је њиховим уређајима дошао крај.

Станивуковић дијели ђедовину: Нема градске земље коју може да подијели

Станивуковић дијели ђедовину: Нема градске земље коју може да подијели

Њемачке власти су иначе прогласиле 12. септембар за Дан упозорења ове године а разлози за испробавање система узбуњивања су, осим рата у Украјини и све чешће временске неприлике, поплаве, екстремне врућине...

Дан упозорења је први пут у Њемачкој проглашен 2020. године, а од 2021. је решено да то убудуће увијек буде током једног дана у другој седмици септембра.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

    ''По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.